avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor TVA prin optiune
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor TVA prin optiune

Ma poate ajuta cineva cu informatii exacte privind infiintarea unei firme si inregistrarea acesteia ca platitor de TVA inainte de a face orice achizitie pe firma respectiva? Vreau sa cumpar marfuri (haine, incaltaminte, accesorii) din UE si implicit trebuie sa ma inregistrez in ROI fapt pentru care este obligatoriu sa fii platitor TVA. Firma va avea ca domeniu de activitate cod caen 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Insist pe faptul ca firma va fi nou infiintata si isi va avea sediul social la domiciliul personal.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 07:45, 26 Aprilie 2012
Trebuie sa va adresati la Registrul Comertului pentru infiintarea firmei , care de obicei intocmesc toate documentele necesare , dvs trebuind doar sa faceti dovada sediului si sa deschideti un cont unde veti depune capitalul social .Cu aceasta ocayie trebuie sa va declarati platitor sau neplatitor de TVA .
Daca ati optat pentrtu prima varianta va trebui ca dupa ce vi sßau eliberat actele sa va adresati la Administratia Finaciara pentru obtinerea Codului Fiscal , respectiv inregistrarea in scopul TVA . Abia dupa ce ati obtinut acest Cod Fiscal , puteti face achizitii sau elibera facturi cu TVA
Nu se mai pot infiinta firme direct platitoare de TVA la Registrul Comertului.
Dupa inregistrarea firmei la Registrul Comertului va trebui sa va inregistrati la Administratia Financiara ca platitor de taxe si impozite. Cu aceasta ocazie puteti opta pentru platitor de TVA sau nu. Daca viitorii clienti sunt societati comerciale platitoare de TVA va sugerez sa va declarati platitor de TVA prin optiune. Daca insa viitorii clienti sunt persoane fizice va recomand sa nu va inregistrati platitor de TVA. Daca deveniti platitor de TVA va veti inregistra in ROI cu codul fiscal atribuit deja. Daca nu deveniti platitor de TVA, va veti inregistra in ROI si veti primi un alt cod fiscal pe care il veti folosi numai pentru operatii intracomunitare.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online Tbyon Tbyon Am nevoie de cateva informatii referitoare la crearea unui magazin online mic: - pot sa-l folosesc ca persoana fizica - trebuie sa platesc taxe - cum ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)