avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-urgent va rog
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-urgent va rog

Executarea se face la staruinta creditoare...... .in caz de necomformitate vom proceda in executarea silita comform art 411 cod procedura civila uramand sa suportati si alte cheltuieli ocazionate cu executarea.
Debitori........ cu sediul....," in solidar cu".......... mine ca si persona fizica.
Intrebarea mea este ce inseamna "in solidar cu"?
Poate sa imi sustraga bunurile pe care le am ca persoana fizica ,bunuri care nu le detin pe firma.
Ar putea sa mi se faca un nou titltu de executare silita dar pe persoana fizica trecandumi-se toate datorilile pe persoana fizica si in cat timp?
ar trebuii sa mi se anunte ca sunt trecute pe persoana fizica?
va multumesc- va rog urgent daca se poate
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:38, 28 Aprilie 2012
daca sunteti obligat in solidar cu un alt debitor atunci intreaga executare poate avea loc impotriva patrimoniului dvs ca persoana fizica. nu se emite un alt titlul executor (el exista deja). datoriile nu se trec catre dvs ele exista deja in patrimoniul dvs prin obligarea in solidar.
nu trebuie sa va anunte nimic cu privire la datorii, ele deja apar in titlul executoriu (probabil o sentinta judecatoreasca).
in solidar-presupune ca raspundeti alaturi de debitorul principal al obligatiei de plata a creantei.
Din cele expuse de Dvs, se presupune ca Dvs detineti in posesie bunuri ale debitoarei care urmeaza a fi execuate silit.
Dar exista si varianta in care dvs a-ti garantat creanta pentru debitor-in acest caz, este p[osibil ca sa fiti la randul dvs executat silit9daca se va considera ca sunteti mai solvabil decat debitorului, urmand ca va sa va indreptati la randul dvs cu o actiune impotriva debitorului.
ar fi indicat sa precizati in ce consta titlul executoriu si in ce raporturi(juridice) sunteti cu debitorul principal pt a avea un raspuns mai aplicat problemei ridicate de Dvs
Va multumesc pentru raspunsuri. Povestea mea pe scurt: am avut o firma (consignatie) impreuna cu sotul meu, careia i-am inchis punctul de lucru in ianuarie 2010. Am ramas cu datorii la stat si la diversi furnizori. Am plecat din tara cu sotul, si am reusit ca pana acum sa achitam o mare parte din datoriile de la stat (pe care noi le-am considerat primordiale), la furnizori fiind in imposibilitatea de a achita ceva. Am ramas fara loc de munca si in strainatate si ne-am intors in tara in ianuarie 2012. Acum am primit de la executor o somatie de plata in termen de o zi, in care este stipulat ce am scris mai sus. Singurele bunuri patrimoniale pe care le avem sunt: o masina luata cu credit auto de la banca, si un apartament primit de la bunica mea cu contract de vanzare - cumparare, unde ea are drept de habitatie viagera si intretinere (bunica traieste si are alzheimer). Sunt disperata. Poate sa-mi execute masina si apartamentul? Am plecat din tara sa muncesc pentru a-mi achita toate datoriile, dar ... nu am reusit, fiind nevoita sa ma intorc si datorita bolii bunicii. Singurul meu venit este ajutorul de insotitor, ca reprezentant legal, prin curatela, urmand de fapt sa-l incasez de luna viitoare. Eu am avut bunavointa, dar ...
In contractul cu bunica banuiesc ca se specifica ca trebuie sa o ingrijiti si in schimb va vinde apartamentul. Exista clauze care pot anula acest contract iar una din ele este si imposibilitatea de a o ingriji. Discutati cu un avocat cum sa anulati acest contract si sa reveniti la situatia initiala. Astfel ati devenii chiriasi in apartamentul proprietatea bunicii. Apoi faceti un contract prin care o ingrijiti pana la moarte si va lasa apartamentul in schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita poprire mariana07 mariana07 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am mai putut achita, si am primit azi o instiintare \\\\"infiintarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe bunurile parintilor mw.didi mw.didi Buna Seara, Recent, tatal meu a primit o vizita din partea unui Judecator de executare silita, aducandu-i la cunostinta faptul ca in luna Decembrie, a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita in urma unui imprumut fictiv intre 2 persoane fizice popescuind popescuind Buna seara, Bunica mea a primit de la un executor judecatoresc o somatie imobiliara in urma unui \\\\"contract de imprumut\\\\" in care \\\\"sotul\\\\" ... (vezi toată discuția)