Am permisul de conducere retinut pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice de mai bine de 7 luni. Inca nu am primit citatie de la tribunal si nici procesul verbal. Am primit doar o dovada fara drept de circulatie in care e precizata alcoolemia de 0.54 in aerul exprirat. Dovada nu a fost eliberata in baza unui proces verbal. Am facut si probele biologice care erau 1.37 si 0.57. Retinerea permisului a fost fara incidente si nu m-am opus recoltarii de probe biologice.
1. As vrea sa stiu daca pot sa obtin permisul de conducere pana la o sentinta definitiva, tinand cont ca au trecut 90 de zile de la retinerea acestuia, si ce demersuri trebuie facute pentru aceasta.
2. Este normal sa treaca 7 luni si sa nu primesc o citatie sau un proces verbal? Pot sa cer politiei sa-mi prezinte probele care sustin acuzarea mea, sau procesul verbal in baza caruia mi s-a intocmit dosar penal (daca a fost intocmit)?
Din pacate din moment ce dovada v-a fost data fara drept de circulatie, asa cum prevede codul rutier pentru situatia in care ati fost depistat conducand iin stare de ebrietate, nu puteti cere restituirea permisului de conducere.