Am urmatoarea problema , pentru a carei rezolvare apelez la bunavointa dumneavoastra :
In urma multor alergaturi si timp pierdut , am primit inapoi , retrocedat , in anul 2000 un teren in suprafata de 185 mp din 231 mp , situat intr-un spatiu verde dintre doua blocuri . In momentul cand am vrut sa-l ingradesc , nu mi s-a dat voie pe motiv ca , pe deoparte , este spatiu verde , pe de alta parte , in subteran sunt conducte de termoficare si cablu electric al iluminatului public . Din momentul retrocedarii eu platesc impozitul pe teren ( la zi ).
Intrebarea / intrebarile ar fi :
1. De ce mi l-au retrocedat daca stiau ca nu-l pot folosi ?
2. Cum pot rezolva aceasta situatie in care sunt propietarul terenului , dar nu sunt , ne putand sa-l folosesc sau sa-l vand ?
Intabulati terenul in cartea funciara.Apoi cereti autorizarea imprejmuirii terenului(chiar daca practic nu ar fi necesar decat pt gard de zid) de la primaria locala.In caz ca nu primiti autorizare actionati primaria in judecata .
In paralel cereti Consiliului Local o adeverinta din care sa va precizeze daca Comunitatea locala are in vedere ca terenul dvs sa fie declarat de utilitate publica + un certificat de Urbanism , avand in vedere conductele la care faceti referire.
Ideea este ca e posibil sa puteti fi expropriat , primid in prealabil o justa despagubire.