avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinieta dupa ce am vandut masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinieta dupa ce am vandut masina

Azi, 26.04.2012 am fost instiintat ca am fost amendat pentru ca in 23.11.2011 am circulat fara rovinieta!!! X-(
In instiintare este precizata valoarea amenzii si faptul ca daca achit in 48 ore valoarea se reduce la 50%. =D>
Pana aici totul e clar si corect! Dar mai jos este trecuta si o "taxa de despagubire" pe care trebuie sa o achit. :((
Din cate am inteles acea taxa ar reprezenta valoarea rovinietei pentru un an si nu se mai achita daca la data primirii instiintarii tu ai achitat deja rovinieta!
Intrebare: Ce fac in situatia in care eu acum o luna am vandut masina si am radiat-o din circulatie? Noul proprietar a inmatriculat-o cu alt numar si probabil a achitat rovinieta pe ce perioada a considerat el!
In acest caz eu mai trebuie sa achit acea taxa de despagubire?
Sau e suficient sa achit doar amenda?
Cel mai recent răspuns: jeanluk , utilizator 14:44, 6 Ianuarie 2014
am fost si sunt intr-o situatie asemanatoare in sensul ca primesc amenzi pentru lipsa rovinietei in flux continuu la o masina vanduta in 2009 cu act in regula si cu radiere de la circa financiara. Dintre cele peste 10 amenzi am contestat in justitie vreo trei pe care le-am castigat dar dar pentru cele despre care nici nu stiam am acum instiintare de exacutare silita.
Cred ca executorul judecatoresc este chiar incompetent daca nu a observat ca acea masina nu mai e in proprietatea mea de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)