avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM in cazul unei pensionari pt invaliditate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM in cazul unei pensionari pt invaliditate grd III

Buna ziua,
in situatia unei pensionari pt invaliditate, incetarea CIM trebuie operata in aceeasi zi cu decizia de pensionare? Daca da (cum cred ca este normal), cum procedez in cazul in care mi se va aduce decizia cu intarziere?
Si as dori sa-mi mai spuneti daca se mai scrie deva in cartea de munca, se mai incheie cumva??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 1 Mai 2012
Potrivita rt.56 alin.1 lit.c teza a II-a C.mun., contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

Potrivit HG nr.500/2011, incetarea c.i.m. se opereaza si se tranmsite prin REVISAL la data incetarii c.i.m.

Dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza nimic in carnetele de munca ... angajatorul are obligatia , la solicitarea scrisa a salariatului, sa-i elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii. , conform art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011.
Va multumesc. Eu auzisem cum ca ar trebui incheiata cartea de munca, chiar daca nu se mai opereaza in ele de un an si ceva.
Ultimele inregistrari in carnetul de munca sunt opertiunile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976 la data de 01.01.2011. ... c.i.m. va fi incetat in baza unei decizii de incetare , iar data incetarii c.i.m. va apare in adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca brg brg am primit cartea de munca acasa de la fostul angajator si vad ca perioada de preaviz nu i trecuta ,se poate? si ce trebuie sa fac acum cu aceasta carte? ... (vezi toată discuția)
Pensionare invaliditate gr. iii alinapene alinapene Am o salariata care pe 18.02.2011 are 183 zile de concediu medical, iar pe 01.02.2011 a primit decizia de pensionare (gr. III) si-mi spune ca-i trebuie ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a activitatii valentindaniels valentindaniels Buna ziua. Acum un an mi-am dat demisia de la locul de munca. Recent am constatat ca nu mai am decizia de incetare a activitatii. Pierd vechimea daca nu o mai ... (vezi toată discuția)