avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare?

buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost oprit la ora 00.30 rezultat etilotest 0,42 prima proba de sange la 1,30 0.70 si la 2.30 0.55 politistul de caz mi-a cerut recalcularea alcoolemie am platito 510 ron acum astept rezulatatele,,,, mentinez ca berile respective au fost consumate in intervalul 22.00 23.00 ami poate spune cineva cat ar putea iesii la recalculare pentru ca in cazul meu asta banuiesc ca v-a fii deznodamantul acestei probleme va multumesc!!!!!#-o
recalcularea a fost facuta la cererea politistului care ancheteaza fapta , motivand ca ar putea procurorii intra in concediu si ar putea sa ma intarzie cu un rezultatul definitiv ,mentionez ca urmarirea penala s-a efectuat , aceast calcul retroactiv a fost optiunea politistului mentionand ca este necesara pentru stabilirea alcoolemiei in mometul opririi ,si ca daca nu o platesc eu aceasta se va face dar va dura foarte mult ,am inteles din ce ati spus dumneavoastra daca am citit corect domul avocat patrascu ca este posibil sa nu iasa peste 0.80 care ar fii mentiunile dumneavoastra, pt ca pe stomacul gol am inteles ca valoarea ar ajunge la punctul critic intre 15-30 min adica exact in momentul opririi in trafic si eu banuiesc valoarea respectiva avnd in vedere cele mentinate mai sus undeva in jurul valorii de 0,70-0,95 gresesc ? va multumes pentru un eventual post
si la o astfel de valoare se poate interpreta destul chestiuni , avnd in vedere cum am mai spus ca este un calcul ne[precis , exemplu amic a avut 0,75 0.80 in probe si recalculare 1,20 nu a facut nimic si dupa un an a [primit instiintare cu nup ,si sa ridice permisul altii amici adica 2 au avut 0.48 expirat cu 0,80 si 0,95 recalculare 1,30 si s-a rezolavt in instanta ACHIATARE CU AVOCAT cele relatate sunt de la cei 2 prieteni care au avut valori cel putin asemanatoare,, va multumesc pentru un eventula post,,,,,

am uitat sa sa mentionez un aspect referitor la comportamentul politistului care banuieasc ca el o sa fie ,,omul negru ,,in aceasta ancheta deoarece din ce banuiesc tine neaparat sa ma incrimineze este posibil ca politistul sa ceara INC SI PROCURORUL SA NU O ACCEPTE VA MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
si da banuiesc ca a inceput urmarirea pentru ca in momentul declaratiei ulterioare am semnat 3 persoane anchetatorul avocatul si eu unde scria invinuit ,banuiesc ca acum intro positie favorabila se mai poate dda doar SUP banuiesc nu? nu mai are cum NUP de la procuror Va multumesc
Dece a cerut politistul recalcularea? Nu era nurmal sa iti suspende permisul pe o perioada de 90 de zile? Ai avut sub 0.80.Deci nu este caz penal.
deoarece mai nou daca trec 30 min din momentul opririi pana se ia prima proba este necoie pentru stabilirea alcoolemie la momentul la care ai fost oprit asa ai intereseaza , nu cat ai avut la prima proba este o chestiune complexa , problema este ca am platit chitanta acum 1 luna si nici acum na ajuns la spital la recalculare !! Se trage de timp;)
Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul!!
Eu am consumat 2L de bere pe data de 14 mai intre orele 20.00-23.00.Am mancat si inainte si dupa.Am dormit 6 ore.La ora 05.46 pe data de 15 mai etilotest 0.48.La ora 06.15 prima proba de sange.Nici nu ma gandeam sa iasa ceva pe aparat.Daca iese in sange peste 0.80 clar este caz penal.Daca iese sub 0.80 amenda si suspendarea permisului pe 90 de zile.
Asa scrie la lege.
Bafta in continuare.

Alte discuții în legătură

Calcul alcoolemie vovy vovy Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia. Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La ... (vezi toată discuția)
Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcolemiei Cristian1990 Cristian1990 Problema mea este urmatoarea:la sfarsitul lui octombrie 2012 am fost oprit,testat cu etilotestul drager,rezultatul 0,45,iar la probele biologice 0.90 iar a ... (vezi toată discuția)