avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cu o vecina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cu o vecina

Buna ziua,
Am o vecina care este putin nebuna si face numai probleme in scara.
Ea crede ca face vraji si merge in fiecare seara merge in cimintir si aduna pamant de pe morminte si arunca la etajul unde stau eu in fiecare seara. In plus merge si pe la toate societati din oraselul unde stau..este un orasel mic si arunca si la usele agentilor comerciali. Mai are o probleme cu ai nostrii caini comunitari,ii aduce pana la etajul la care sta ea..si le da de mancare cu un lighean...plin...ce pot face pentru a putea si amendata.poze?ce legi sunt pentru amendarea acestor persoane.
Seara eu daca inchid usa de la casa scarii ea coboara si le da drumul in scara, apoi urca pana sus si miroase urat in scara,este mizerie din cauza cainilor.
Va rog ajutati-ma. Da-ti-mi o parere #-o
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 15:26, 4 Mai 2012
Cazul dvs. este foarte complicat deoarece nu exista parghii legale care sa va ajute.
Faptul ca da drumul la caini in scara nu inseamna nimic.
Incercati sa conctactati un avocat din localitatea dvs.si sa discutati detaliat cu el despre aceste probleme.
Politia nu cred ca va poate ajuta si probabil ca deja stiti acest lucru.
ca sa scapati de cainii pe care dansa ii baga in scara,mai bine luati legatura cu hingherii,ei vor prinde cainii sii ii va duce la un adapost ptr caini. probabil ca e contra cost.
Cu privire la pamantul pe care ea il arunca pe scara unde stati,luati legatura cu administratorul unde platiti intretinerea,poate va lua dansul masuri.
Nimeni nu poate face ce vrea pe scara,ca e dreptul comun al tuturor,ce ar fii daca si dvs v-ati arunca gunoiul pe scara fara a il mai duce la tomberon?
Ce tie nu-ti place altuia nu-i face,asta sa-i spuneti vecinei dvs.
Va recomand un dispozitiv cu ultrasunete impotriva cainilor, care nu costa mai mult de 30 40 lei. Il amplasati discret langa tocul usii dumneavoastra si nu va mai trece niciun caine prin fata usii incercand sa ajunga la lighean :P.

Alte sfaturi care intra in categoria "lupta de gherila impotriva vecinilor" nu va mai pot da din respect pentru forumul acesta. Insa am auzit ca unele animale inteligente invata repede si ca uneori un ziar facut sul le explica foarte clar cum sunt anumite situatii. Pt. aceste animale gestul e cat se poate de sugestiv, nu trebuie sa va rupeti mana din umar.
Aici as merge pe ideea ,,cui pe cui se scoate" sau ,,combate-o cu propriile-i arme".
N-as vrea ca raspunsul meu sa fie considerat ironic, cu toate ca este hilar.
Dar v-as sfatui in felul urmator:
Vorbiti cu 2-3 complici sa va ajute si carati-i in fata usii vreo 2-3 roabe de pamant (ar merge infipta si o cruce pe mormanul de pamant).
Lipiti-i usa si yala cu super glue.
Legati-i manerul usii de balustrada, etc
Poate se linisteste sau poate aveti norocul sa ramana pe acolo de unde ia pamantul ...
catalin2832 a scris:

Aici as merge pe ideea ,,cui pe cui se scoate" sau ,,combate-o cu propriile-i arme".
N-as vrea ca raspunsul meu sa fie considerat ironic, cu toate ca este hilar.
Dar v-as sfatui in felul urmator:
Vorbiti cu 2-3 complici sa va ajute si carati-i in fata usii vreo 2-3 roabe de pamant (ar merge infipta si o cruce pe mormanul de pamant).
Lipiti-i usa si yala cu super glue.
Legati-i manerul usii de balustrada, etc
Poate se linisteste sau poate aveti norocul sa ramana pe acolo de unde ia pamantul ...

Mie raspunsul acesta nu mi se pare deloc hilar.Ironic, poate putin, insa ultima fraza mi se pare ca suna morbid. Ideea aici nu este sa recomandam cum sa se raspunda unor fapte antisociale , cu fapte de acelasi fel.

Problema userului ar trebui rezolvata cu sprijinul asociatiei de proprietari , care poate solicita sprijinul si implicarea unor institutii .
Vecina aceea probabil ca nu prea are discernamant si nici nu poate fi trasa la raspundere.

Alte discuții în legătură

Probleme vecina care face mizerie cristi0009 cristi0009 Buna ziua, am si eu o problema cu o vecina care imi arunca resturi de paine, mamaliga, oase pe presul de la intrare.Asta face de mai mult timp, cu pauze, ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Mirela_I Mirela_I Locuiesc la parterul unui bloc si in fiecare zi ma trezesc in fata usi cu urina de caine.Am vorbit cu vecinii care au caine dar fara un rezultat pozitiv,am ... (vezi toată discuția)