avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incheiere contract inchiriere spatiu pentru punct de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incheiere contract inchiriere spatiu pentru punct de lucru

Urmeaza sa imi deschid un srl in maxim 3 saptamani, avand ca domeniu de activitate comert, voi inchiria un magazin intr-un centru comercial...intrebarea mea este : Cum pot face un contract inainte de definitizarea societati pt a avea contractul de inciriere al spatiului trecut ca punct de lucru in societatea? Am inteles ca am mai multe benefici daca o data cu deschiderea srl am introdus si punctul de lucru. Se poate face un contract la notar intre beneficiar si mine (persoana fizica) avand in vedere contractul de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:52, 2 Mai 2012
Nu aveti beneficii ca deschideti un punct de lucru in acelasi timp cu inregistrarea societatii. Singurul beneficiu este ca scurtati timpul si economisiti ceva banuti (taxa de inregistrare a punctului de lucru - hotarare AGA, publicare in Monitorul Oficial etc.).
Nu este necesar sa incheiati contractul de inchiriere a spatiului pentru punctul de lucru la notar (va va costa niste taxe notariale), este valabil si sub semnatura privata. Nu intocmiti contractul intre proprietarul spatiului si dvs. ca persoana fizica deoarece nu veti putea deduce cheltuielile de functionare ale punctului de lucru (chirie, utilitati, amenajare spatiu). Incheiati contractul intre proprietar si viitoarea societate - la chirias scrieti "S.C. .....S.R.L. - persoana juridica in curs de constituire, reprezentata legal de ..... in calitate de administrator conform actului constitutiv incheiat la data de .........". Pentru linistea proprietarului puteti mentiona in contractul de inchiriere o clauza conform careia societatea se va inregistra pana la data de ........ la Registrul Comertului si eventual, contractul sa intre in vigoare la data inregistrarii societatii in evidentele legale ale registrului comertului.

Multumesc frumos:)
deci de inceput trebuie facut pasul deschideri srl ...a alcatuiri actului constitutiv... (toate demersurile pana la declararea punctului de lucru), atunci urmand sa inchei acel contract de inchiriere dintre beneficiarul spatiului si societatea mea care este in curs de formare...nu?
Da, puteti intocmi toate documentele pentru deschiderea punctului de lucru. In actul constitutiv sa scrieti ca societatea are punct de lucru situat la adresa ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional si/sau act constitutiv actualizat? birsanclaudia birsanclaudia Buna!In cazul deschiderii unui punct de lucru pentru o societate infiintata in anul 2009 trebuie doar act aditional/hotarare aga sau este obligatoriu si ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate punct de lucru CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Pentru prelungirea valabilitatii punctului de lucru este necesara redactarea hotararii AGA si facut dosar pt depunere mentiuni sau este de ajuns sa depun ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv cu sediu social si punct de lucru adriana.deeb adriana.deeb buna ziua, dorim sa deschidem un srl. pana acum am rezervat doar denumirea. sediul social va fi pe un contract de comodat iar punctul de lucru cu contract ... (vezi toată discuția)