avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovigneta

la inceputul lunii decembrie anul trecut a expirat rovigneta. nu am avut habar de asta. pur si simplu am uitat. am realizat in ianuarie 2012 spre finalul lunii cand am achizitionat o alta ptr inca 12 luni.
in perioada neacoperita de rovigneta am circulat zilnic ploiesti-bucuresti si retur.
ieri 27.04.2012 am primit un pv prin care sunt anuntat ca sunt contravenient si trebuie sa platesc o amenda plus o taxa de despagubire.
toate sunt ok pana aici. am gresit trebuie sa platesc.
partea proasta este insa ca am inteles ca o sa primesc pv-uri de o sa ma satur.
este absolut absurd! care este pericolul social generat de mine sa fiu amendat ptr aceeasi contraventie de atatea ori? e absurd!
am de gand sa fac o contestatie la judecatoria din ploiesti.
nu sunt in tara si nici nu pot ajunge mai devreme de iunie dar o sa gasesc eu o solutie.
este cineva din ploiesti sau din prahova care a facut o astfel de incercare?
daca o sa primesc 60 de pv-uri nu ma vad prea bine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
george6300, utilizator
Cel mai recent răspuns: mxm , utilizator 13:31, 5 Iunie 2012
Ultima intrebare, promit!
Faptul ca reprezentantul companiei care gestioneaza contraventiile a intocmit un proces verbal de comunicare care insa se refera la alt proces verbal de contraventie, incheiat de un alt agent constatator, poate genera nulitatea procedurii de comunicare si , pe cale de consecinta, nulitatea titlului executoriu?

Multumesc.
Din cate stiu eu procesele verbale sunt trimise printr-o societate privata care are domeniu de activitate servicii de curierat.


Daca cititi cu atentie OG 2/2001-privind regimul juridic al contravenţiilor


Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.

In Codul Civil avem urmatoarea precizare:

Respectarea ordinii publice şi a bunelor moravuri

Art. 11. - Nu se poate deroga prin convenţii sau acte juridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri.

In cazul de fata comunicarea nu este facuta in conditiile imperative impuse de lege si anume art. 25 din OG 2/2001.

Orice contract sau conventie incheiata intre organul constatator si societatea de curierat este nul in conditiile prevazute de art. 11 din Codul Civil.


Un atuu zic eu suficient ca sa contestati tot ce ati primit fara sa va mai bateti capul cu tot felul de explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am primit un PV de constatare a contraventiei pentru ca nu am avut rovigneta. Odata cu PV am primit si o instiintare de plata prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)