avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Suntem stabiliti in Spania si doresc sa divortez, mentionez ca m-am casatorit cu sotul tot roman, in Romania si am doi copii minori .Ce trebuie sa fac?
Ma pot adresa la consulatul din Spania?

Cel mai recent răspuns: nmbcatega , utilizator 20:22, 6 Mai 2012
Unde doriti sa divortati in Spania sau in Romania? ...
Cand ambele parti au nationalitate romana, iar casatoria a fost celebrata in Romania pentru a putea cere divortul in Spania trebuie ca acesta sa imbrace forma divortului de comun acord ori in caz contrar ambii soti sa aiba rezidenta in Spania. Aceste premise sunt obligatorii pentru ca o instanta spaniola sa admita cererea de divort.

Începând cu 1 octombrie 2011, odată cu adoptarea noului cod civil român, desfacerea căsătoriei prin divorţ se poate efectua prin acordul soţilor la notar sau la starea civila..

Ca o completare fata ce cele spuse de freeelis, din pacate nu puteti divorta la Consulat.
Alex,

posibil ca nu aceasta era dorinta , ci poate ca dorea sa obtina informatii despre cum pot divorta ... intr-adevar, asa cum ai spus si tu, consulatul nu are astfel de atributii ..
Consulatul din Spania nu va poate ajuta in schimb in cazul in care va intelegeti si doriti sa divortati de comun acord , puteti imputernici o persoana care sa depuna actele in locul dvs. la notar in Romania, conditia este sa va intelegeti de comun acord cu privire la custodia comuna a copiilor cu fixarea domiciliului minorilor, a pensiei de intretinere, etc. Imputernicirea o faceti la ambasada sau consulat ori la un notar care are apostila de la Haga, trimiteti persoanei imputernicite si actele in original(certif de nastere, de casatorie, copie acte de identitate). Ar fii interesant de urmarit cum se face ancheta sociala in acest caz daca dvs. nu sunteti in Romania:-/
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Puteti imputernici pe cineva sa depuna cererea de divort, dar trebuie sa fiti prezenta personal la 30 de zile de la depundere cererii de divort. Prezenta este obligatorie la data pronuntarii divortului prin notar

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Divort mdaria mdaria Buna ziua, Ma numesc Daria si as vrea unele informatii privind divortul. M-am casatorit in Spania cu un cetatea roman in octombrie 2004.am stat impreuna pana ... (vezi toată discuția)
Schimbarea certificatului de nastere GYMMY GYMMY buna ziua cum putem sa scimbam certificatul de nastere daca nu santem in romania mai precis locuim in spania si ce trebuie sa facem (vezi toată discuția)