avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintarea minorei de 14 ani spre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintarea minorei de 14 ani spre tata

fata a fost incredintata mamei la varsta de 2 ani dupa divort . mama a plecat de 9 ani sa lucreze in strainatate si vine o data pe an acasa iar fata a fost in grija bunicilor materni .acum fata a fugit de la bunici si a venit la tata .ce poate face tatal ptr a i se incredinta custodia in cazul in care mama se opune?
Deschide o actiune in instanta prin care cere acordarea custodiei comune si stabilirea locuintei la el. Sa aduca martori ca copilul a stat la bunici (inclusiv copilul poate depune marturie) si se va stabili la el locuinta copilului.
daca se stabileste domiciliul fetei la tata mai este nevoie sa ii plateasca mamei pensia alimentara deoarece este neplatita de 2 ani?
Sa inteleg ca dumneavoastra doritii sa ajutatii tatal ?

Sa deschida actiune de Incredintare minor si imediat dupa aceasta sa deschida si o Ordonanta Presedentiala de incredintare minor .. Castiga custodia temporara si atunci nu mai are de platit nimic ....Daca are minora la el este si mai simplu iar nu cred ca va fii vreo problema din cate explicati mai sus daca minora va fii audiata si explica ca ea locuia mai mult cu buniicii si ca nu mai poate suporta sa locuiasca cu acestea si ca ii este mult mai bine la tata va castiga fara probleme ....
Salutarii
multumesc mult
Eu cred ca nu este chiar asa de simplu.
Instantele sunt in general refractare cand urmeaza sa stabileasca domiciliului minorului la tata...
Trebuie sa folositi absolut tot ce aveti in cadrul acestui proces.
Aveti sanse sa obtineti castig de cauza insa este posibil sa aveti mari batai de cap.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Reincredintare copil 14 ani eceamihaela eceamihaela copilul a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva cand avea 2 ani .mama a fost plecata in nenumarate randuri din tara si a fost lasata in grija ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)