avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala-termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala-termen

De la PARCHET am primit Rezolutia *Neinceperea urmarii penale* deci de tot ce am fost acuzata au fost inscenari si rautati ,acum eu pot sa cer daune morale si materiale pt tot ce am fost acuzata? Exista termen pt asta ,Rezolutia am primit-o in luna februarie si cum sa fac Plangere la locul de domiciliu al celui care m-a acuzat?
Impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale se poate face plangere la instanta in 20 de zile de la primirea rezolutiei. Daca spuneti ca ati primit-o in februarie nu mai sunteti in termen sa o atacati, din pacate. O eventuala cerere in acest moment ar fi respinsa ca tardiv introdusa.
NU exista termen.Daca doriti sa depuneti plangere penala pentru denuntare calomnioasa, nu sunteti conditionata de termen, intrucat nu este incidenta plangerea prealabila .
Puteti depune plangerea la politia sau parchetul in raza caruia locuieste faptuitorul sau unde s-a comis infractiunea.Oricum ,si daca o depuneti gresit, va fi trimisa la organele competente.
Edit: @gerberga, userul nu avea interesul sa inainteze o asemenea plangere, ci cealalta parte ar fi avut interesul, insa se pare ca nu a facut vreo plangere,intrucat userul ar fi aflat pana in acest moment.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Eu ma intreb de ce titularul plangerii nu a uzat de posibilitatea pe care ar fi avut-o, de a face plangere la prim procurorul parchetului, in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei, asa cum procedeaza mai toti titularii plangerilor penale, atunci cand faptuitorul primeste nup.
Ce spuneti, @Patrascu Razvan?
Poate pentru ca nu a stiut ca poate face asta, poate i-a trecut cheful... Nu putem suspecta un denunt calmonios doar pentru ca titularul nu a mers mai departe. Daca doamna in cauza ar fi dat mai multe detalii acum puteam sa discutam altfel nu doar sa facem presupuneri nefondate.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
b]esty a scris:

Revin cu ceva precizari cu privire la acest subiect si apreciez aceste contraziceri pe linie profesionala, tot respectul d-nilor tehnicieni.
Titularul plangerii nu a uzat de posibilitatea pe care ar fi avut-o de a face la Prim Procuror aceasta pt ca eu invinuitul am avut probe cu hartii si martori vorba utilizatorului Rehau si vreau sa precizez ca fapta s-a petrecut pe teritoriul Israelului (a fost in vizita la mine acasa si mi-a furat bani si lucruri din casa) iar in tara a sustinut ca eu am dat-o afara din casa si i-am retinut valiza si biletul de avion.
Dle utilizator Rehau sa fiti sigur ca nu fara hartii asa cum precizati si fara martori putem cere aceste daune. Sunt un om oarecare si daca am fost invitat la un interogatoriu la Tribunalul din Israel (prin Comisie Rogatorie) credeti-ma ca dreptul meu de notorietate a avut de suferit, plus biletele de avion pt Romania care au costat bani.
Mi-am facut-o cu mana mea, o lectie sa nu mai faci invitatie la oameni simpli de care iti faci mila.
Va multumesc domnilor profesionisti si mult succes in cariera si la multi bani.

Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la Judecatorie in situatia in care ai calitatea de intimat pentru plangere impotiva rezolutiei ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? liviuu liviuu Care este parcursul unei plangeri penale? plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)