avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost batuta de sot si de alte 6 persoane puse de el
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost batuta de sot si de alte 6 persoane puse de el

pe data de 31.03.2012 sotul m-a batut si ne-a alungat pe mine si fiica mea din garsoniera comuna . Am depus plangere la politie si medico-legal ( ingrijire de 3-5 zile ) el ne-a urmarit si amenintat apoi joi pe 26.04.2012 a pus 6 indivizi sa ne ameninte si sa ma bata pe mine, am recunoscut 2 din ei . Sotul meu e fost comisar-sef in politie si am aflat in ancheta ca e pensionar din octombrie 2011, si in tot timpul anchetei ma chemau sa ma intrebe daca renunt pt ca nu am ingrijiri de cel putin 20 zile si nu crede ca am vreo sansa de castig . am depus si cerere de divort. Acum cand am fost batuta am fost anchetata de la ora 19 a doua zi la 01:30 si tot incerca sa-mi arate alte foto care nu corespundeau cu cele 2 persoane care le cunosteam si au fost ( anchetatori)ostili fata de mine si nici singurul martor pe care il am nu l-au intrebat nimic . tot aceste persoane au spus ca sunt puse de sotul meu ca sa ma omoare iar politisti nu au crezut .
ACUM NU STIU CE SA MAI FAC , CE PLANGERE , CUM SA O FORMULEZ SI CATRE CE INSTITUTIE .
VA ROG MULT AJUTATI-MA PE MINE SI FIICA MEA IN VARSTA DE 12 ANI , VA MULTUMESC
Doamna pe langa sfaturile legale pe care le veti primi aici eu va recomand sa va adresati unui post de televiziune sau unui ziar. Chiar si de audienta nationala. Dupa incidentul cu coafeza impuscata de sotul politist va vor acorda mult interes. Abia asteapta respectivii un caz similar. Daca povestea ajunge in presa va asigur ca se va schimba atitudinea politistilor. Asta daca sunteti disperata si ingrozita.
E foarte bine ca ati depus plangerea la politie pentru bataie si alungarea din locuinta.Mai depuneti una pentru amenintare, impotriva persoanelor pe care le recunoasteti ca au proferat amennintari.Cred ca la politie s-a procedat corect cand vi s-au prezentat albumele foto pentru a recunoaste si pe ceilalti participanti la fapta de amenintare.Depinde numai de dvs. daca va retrageti plangerea pentru loviri sau alte violente,nu de politie, nu va lasati intimidata.Politisti trebuie sa solutioneze plangeriele dvs,legal in baza probelor pe care le puneti chiar dvs. la dispozitia lor si a cercetarilor ulterioare.Politisti sunt supravegheati in cercetare de un procuror si nu fac de capul lor aceste dosare.
multumesc de raspuns.
d_doruletu nu mi-sa prezentat "albume foto" ci doar incerca sa indentific EU pe altcineva care nici nu-i stiam (incercau sa ma induca in eroare) si plangere am depus in seara aceea ; si da este urmarit de procuror din cat am inteles de pe net asta daca a fost cazul "de inregistrat la procuratura".
Toate plangerile cu caracter penal adresate politiei se inregistreaza in cel mai scurt timp si la parchet.Solicitati de la politie nr. lucrarii sau dosarului penal si verificati la Parchet inregistrarea.
Lovirea sau orice acte de violenţa cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Faptele prevazute la alin. 1 savârşite asupra membrilor de familie se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenţa care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Faptele prevazute în alin. precedent savârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 2 ani sau cu amenda.

Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul alin 1¹ şi 2¹ acţiunea penala se pune în mişcare şi din oficiu.

Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penala a fost pusa în mişcare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal Ionel Constantin Ionel Constantin buna seara...as vrea si eu o parere despre un certificat medico-legal.mi au dat 14 zile de ingrijiri medicale .ce sanse am sa castig cu acest document in ... (vezi toată discuția)
Invinuit ambros ionut ambros ionut Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca sorintudorel sorintudorel am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia? (vezi toată discuția)