avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz / interes personal administrator asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz / interes personal administrator asociatie proprietari

Stimati forumisti, as dori sa primesc niste raspunsuri pertinente la urmatoarele intrebari:
1. Pot fi obligat la plata izolarii partilor comune (in conditiile in care nu sunt interesat de asta)? Si daca da, la ce pret si in ce cota parte (adica asa cum mi s-a spus, daca izolez apartamentul bine, daca nu, oricum ma costa aproape jumatate din cat ar fi daca l-as izola - doar partile comune)??
Mentionez ca nu se renteaza sa il izolez, si partile comune sunt boxa de pe paler cu perete exterior si din cate vad braul de beton care inveleste baza blocului (demisolul). Mentionez de asemenea ca administratorul locuieste pe scara si are un interes personal in a imparti costurile cu ridicatul schelelor la cat mai multi (si evident ce alte comisioane/avantaje isi mai trage din toata afacerea).
2. Presupunand ca este indreptatit sa imi ceara bani pentru asa ceva pot face ceva ca sa evit, sa aman sau sa impart cheltuiala pe mai multe luni?
3. Avand in vedere ca asociatia are/a avut venituri (diverse chirii), iar de cand sunt eu proprietar sunt cu plata la zi si o parte din banii respectivi mi s-ar cuveni (s-ar fi cuvenit), pot solicita ca plata acestor costuri cu "spatiile comune" sa fie suportate din aceste venituri viitoare (sau a sumelor deja acumulate)?
4. Chiar poate, cu acordul legii, un administrator de asociatie sa se "aboneze" la banii proprietarilor - an de an, cu diverse propuneri generate mai toate de cate un interes (facand presiuni de genul "oricum sunteti ultimii care...", "oricum va costa jumate din cat ar fi fost izolatia integrala" samd.)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rexhunt , utilizator 18:20, 2 Mai 2012
1-In situatia in care masura izolarii partilor comune a fost dispusa de adunarea generala,in temeiul disp art 24 din L nr 230/2007 "
hotararile adunarii generale sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala,precum si pentru proprietarii cre nu sunt membri ai asociatiei de proprietari

2-Achitarea c/v izolatie se poate realiza inclusiv intr-un termen in comun stabilit prin angajament cu asociatia de proprietari
3-Nu poate face obiectul unor plati ,presupuse sume viitoare
4-Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta strict de executie hotarari dispuse de adunarea generala,de catre presedinte si comitetul executiv,fara a avea competenta sa dispuna masuri in sarcina proprietarilor
@rexhunt,

1. Da, sunteti obligat sa participati la plata izolatiei. Pretul lucrarii este un pret total conform devizelor, proiectului... si se repartizeaza pe toti proprietarii in functie de suprafata utila a fiecarui apartament.

2. Trebuie sa platiti asa cum s-a hotarat pentru toti. Daca s-a hotarat sa se plateasca in mai multe rate trebuie sa va conformati. Sigur ca nu va da nimeni afara din casa daca intarziati cu plata sumelor repartizate, dar pentru ca prestatorul poate calcula penalizari in cazul cand asociatia nu achita conform contractului, si asociatia la randul ei va poate calcula dumneavoastra penalizari, va poate actiona in instanta...

3. Veniturile asociatiei din alte surse se repartizeaza conform deciziei comitetului executiv pentru toti proprietarii si nu in mod diferit pentru unul sau altul. Asa ca acei bani se repartizazea la fondul de reparatii sau din ei se suporta alte cheltuieli administrative conform legii si deciziei comitetului.

4. Administratorul isi face datoria fiind angajat de comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei. Deciziile se iau de comitetul executiv iar hotararile de adunarea generala. Ceea ce spune administratorul nu sunt decat sustineri, argumente pentru a duce la indeplinire ceea ce s-a stabilit de adunarea generala unde ati avut posibilitatea sa dezbateti, sa hotarati, sa votati oameni, sa votati acele hotarari, inclusiv aceea de a se realiza lucrarea de izolatie de care vorbiti.
Multumesc pentru raspunsurile fundamentate oferite...ce sa zic...imi vine sa-mi fac casa...daca un administrator de asociatie locuieste pe scara pe care o administreaza si zambeste frumos si strange cateva maini...se pare ca face ce vrea...avand si legea in spate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie pod bloc aionita1 aionita1 Buna seara! Intr-un bloc construit in 2009, la ultimul etaj sunt 7 apartamente deasupra cărora este placa de beton si un pod care nu are niciun fel de ... (vezi toată discuția)
E legal ca într-o asociație să se ceară fonduri diverse fără vreo hotărâre a adunării generale ? ionica1980 ionica1980 Cer răspunsuri avizate, bazate pe realitate, în special pe legile din domeniul Asociațiilor de Proprietari, dar și ale celor din domeniul fiscal, pentru ... (vezi toată discuția)
Salariul membrilor comitetului executiv Niculescu Gella Niculescu Gella Bună seara! In cadrul asociației de proprietari din care fac parte a avut loc o ședință de adunare generală și a fost ales un nou președinte și un ... (vezi toată discuția)