avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Calitatea de viceprimar e compatibila cu cea de medic ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Calitatea de viceprimar e compatibila cu cea de medic titular cabinet?

Buna ziua! Am o intrebare legata de functia de viceprimar intr-un consiliu local, si anume un medic titular de cabinet medical individual aflat in relatie contractuala cu casa judeteana de sanatate, care nu are contract de munca in cadrul cabinetului, ci repet e doar medic titular, este consilier local si ales viceprimar,poate profesa in aceasta sitautie in continuare in cadrul CMI-ului?
In legea alesilor locali 215 daca nu ma insel la art 60 scrie ca viceprimarului i se suspenda contractul de munca in cadrul institutiilor publice, regiilor autonome de stat etc, CJAS -urile (casele judetene de sanatate) intra in ce categorie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 1 Mai 2012
nu, pentru ca nu are contract de munca... ori legea este de stricta interpretare
CJAS sunt institutii publice .. insa relatia dintre medic si aceasta nu intra in categoria raporturilor de munca .. medicul respectiv are un C.M.I. ...

Art.87 din Legea nr.161/2003 prevede:
(1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:
a) funcţia de consilier local;
b) funcţia de prefect sau subprefect;
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice;
e) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială;
f) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional;
g) calitatea de comerciant persoană fizică;
h) calitatea de membru al unui grup de interes economic;
i) calitatea de deputat sau senator;
j) funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o altă funcţie asimilată acestora;
k) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea primar Mirela8383 Mirela8383 Buna ziua!Un primar poate fi si asociat unic la un SRL? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Viceprimar incompatibilitate janina drula janina drula am fost ales viceprimar si inainte eram angajatul unei firme de cablu privat pe functia de casier cu jumatate de norma vreau sa stiu daca functia de ... (vezi toată discuția)