avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Obligativitatea incheierii R.C.A.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Obligativitatea incheierii R.C.A.

Proprietarul unui utilaj agricol (tractor, remorca) neinmatriculat este obligat sa ii incheie asigurare R.C.A.? Daca nu, cine si cum plateste pentru accidentele pe care le provoaca acest utilaj agricol pe DN?
Platesc asigurari R.C.A. din 1999, cand mi-am luat prima masina. Exista un fond pe protectie al victimelor strazii care platesc despagubiri celor nevinovati, dar mi-au raspuns ca nu ma incadrez in conditiile lor pt ca tractorul nu era inmatriculat si, prin urmare, nu are obligativitatea de a incheia o polita R.C.A.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2012
NELUL, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 22:17, 1 Mai 2012
Obligativitatea asigurarii RCA, revine numai pentru autovehiculele inmatriculate (cu nr. de circulatie rutiera).Daca a fost un tractor de brazda, raspunderea pentru distrugere/vatamare revine proprietarului/ soferuluiu comitent pe care trebuie sa-i dati in judecata.
daca acel tractor circula pe drum national trebuia sa fine inmatriculat si sa aiba polita rca. daca circula de la o tarla la alta cu plugul(sau alt utilaj agricol) la arat trebuia sa fie inregistrat la consiliul local si la fel trebuia sa aiba polita rca. in cazul in care nu a indeplinit aceste conditii trebuia sa chemati(poate a-ti facut-o) politia la fata locului pentru a constata acidentul ocazie cu care trebuia sa se intocmeasca actele pentru dosar penal celui cu tractorul neanmatriculat/neanregistrat. vezi OUG195/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Inmatriculare tractor rutier angelmic angelmic Cu respect ii salut pe toti cei care vor reusi sa ma lamureasca intr-o problema destul de complicata, zic eu! Voi cauta sa fiu cat mai scurt! Pe ... (vezi toată discuția)
Un beneficiar de fonduri europene are voie sa foloseasca pentru desfasurarea activitatilor ansambluri rutiere neinmatriculate? NELUL NELUL Un beneficiar de fonduri europene are voie sa foloseasca pentru desfasurarea activitatilor ansambluri rutiere neinmatriculate? Daca foloseste ce i se poate ... (vezi toată discuția)