avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana cu licenta in drept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana cu licenta in drept

Buna ziua tuturor!
Care este regula dupa noul Cod al muncii pentru cei care se angajeaza pentru prima data in viata? Este vorba despre opersoana care are licenta in drept in 2011, se poate angaja la un SRL pe un post sa zicem director? Cum este cu perioada aia de 6 luni de stagiar sau poate gresesc, de proba?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 2 Mai 2012
1. O persoana licentiata in drept se poate angaja la un SRL pe functia de director ...nu exista nicio interdictie in acest sens.

2. Art.31 C.mun. prevede:
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

In speta, daca va angajati in functia de consilier juridic, atunci perioada de stagiu va fi de 2 ani , potrivit Legii nr.514/2003 si nu de 6 luni.

3. Art. 31 C.mun. :
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmenms carmenms Daca sunt angajata in perioada de proba , pot fi conditionata de preaviz in cazul demisiei ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de probă otilia.necula otilia.necula Bună ziua, În perioada de probă, de 90 zile, angajatorul te poate concedia? Mulțumesc, (vezi toată discuția)
Buna ziua! tocmai ce m-am angajat si am o nelamurire legata de ... Marian996 Marian996 Buna ziua! Tocmai ce m-am angajat si am o nelamurire legata de contractul de munca. Am observat ca nu apare nicaieri perioada de proba, contractul fiind pe ... (vezi toată discuția)