avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa concediu pentru cresterea copilului

Buna zua,

va rog mult, as avea o intrebare, daca se poate sa ma ajutati:

Am iesit din concediu de crestere copil si am intrat in concediu medical.
In acest concediu angajatorul ma plateste cu 75% din media veniturilor pe ultimile 6 luni adica in loc sa ia in calcul salariul meu, ei calculeaza din indemnizatia care am avut-o pentru crestere copil, care este foarte mica fata de salariul meu brut, nu este cmva o greseala? Eu stiu ca concediu medical se plateste raportat la salariu meu, este cumva o greseala la mijloc sau ma pot folosi de ceva ca sa imi calculeze concediul raportat la salariu si nu la indemnizatie?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:31, 2 Mai 2012
1. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate spune:

Art. 10.
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

Art.8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani...
...

2. Asadar angajatorul a procedat legal cand v-a calculat indenmizatia pentru concediu medical.
@ralaurora,

ART.69din Normele 60/32/2006 :

ART. 69
(1) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor art. 68, se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 12 alin. (2) şi (4), veniturile care se iau în considerare sunt:

a) indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările

La dvs. se utilizeaza stagiul asimilat-concediul de crestere copil ,iar in acest caz,asa cum puteti citi in reglementarea indicata,venitul care intra in baza de calcul este indeminzatia de ccc si nu salariul,angajatorul a calculat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul indemnizatie concediu medical daniela.ilea daniela.ilea in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil ,care este baza de calcul care se ia pentru calculul concediului medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Baza indemnizatii concediu medical si cic stromelectro stromelectro Buna ziua Am o salariata care a revenit din concediu pentru ingrijirea copilului dupa 2 ani. Acum este din nou insarcinata. Dupa o perioada lucrata de 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil bolnav nicoletacarutasu nicoletacarutasu In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil ... (vezi toată discuția)