avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

Buna ziua.As dori si eu un raspuns .Anul trecut am luat pe firma un credit la care sotul a pus gaj masina,am platit primele 3 rate dupa care am intrat in imposibilitatea de a mai plati firma ne mai avand de lucru,am spus acest lucru banci dar nu ne au reesalonat ratele.Astazi am primit somatia de la executor cum ca au castigat in insatnta investirea de executare,mentionez ca in atatea luni banca nu ne-a trimis nici o somatie scrisa,nici nu am primit nici un act cum ca suntem actionati in instanta.Ce putem face sa nu piarda sotul masina ,va rog ce ma sfatuiti sa fac ?multumesc.
Banca nu v-a actionat in instanta ci s-a adresat executorului judecatoresc pentru a se incepe executarea silita. La randul sau executorul judecatoresc s-a adresat instantei de judecata pentru a obtine incuviintarea executarii silite in baza contractului de credit pe care l-ati incheiat. Aceasta incuviintare se da in camera de consiliul fara citarea partilor.

Impotriva executarii silite aveti posibilitatea sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea sau afisarea somatiei de executare silita, daca sunt nereguli in ce priveste modalitatea in care se realizeaza executarea
Aveti dreptul sa formulati contestatie la executare,in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei
Instanta de judecata ,pentru motive intemeiate ,poate dispune suspendarea executarii silite
Contestatia se introduce la instanta de executare.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa. Daca o asemenea contestatie vizeaza un titlu executoriu ce nu emana de la un organ de jurisdictie, competenta de solutionare apartine instantei de executare.
2. Calitatea de reclamant o are de regula debitorul obligatiei de executat sau tertele persoane care sunt interesate in apararea propriilor drepturi prin exercitarea unei atari cereri. Impartirea bunurilor proprietate comuna poate fi hotarata, la cererea partii interesate si in cadrul judecarii contestatiei la executare.
3. Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand: a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare; b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare,
in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa in termen de 15 zile de la efectuarea vanzarii ori de la data predarii silite a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)
Încuviintare executare silita. bogosianu bogosianu Care este termenul în care deditorul poate face contestatie la încuviințarea de executare silită? Dacă deditorul refuză executarea silită care este ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)