Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta?
Am comis o infractiune (conducerea unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat,art.86 alin.2) ,iar incepand cu 06.04.2012 am fost scos de sub urmarirea penala.
Politia rutiera mi-a trimis instiintare ,cum ca,ca datorita comiterii infractiunii ,dreptul de a conduce mi se suspenda pentru 90 de zile,perioada care se prelungeste cu inca 30 de zile daca nu sustin un test de verificare,sau daca nu promovez testul de verificare.
Infractiunea am comis-o pe raza altui judet decat judetul de domiciliu,si ma intereseaza unde trebuie sa fiu testat,si in ce consta aceasta testare.
Precizez ca instiintarea am primit-o din partea Politiei Rutiere pe raza careia am comis infractiunea.
Astept cat mai multe detalii de la cunoscatori.
"Art.219 HG 1391/2006
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarat „promovat” persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.
(5) Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere."