avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariul avocatului la rejudecarea apelului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariul avocatului la rejudecarea apelului

Începand cu aprilie 2006 am deschis proces pentru partajare bunuri comune. Pana la aceasta data au fost parcurse toate cele trei faze ale procesului:fond, apel, recurs. În recurs decizia completului a fost de retransmitere a dosarului la apel, motivele tinand de aspecte procedurale (expertizele au fost facute de specialisti şi nu de experti, etc.). Considerati că, în conditiile în care eu am platit avocat pentru fiecare etapă şi motivul deciziei de întoarcere a dosarului în apel tin strict de aspecte procedurale, este corect să platesc din nou onorariul pentru rejudecarea apelului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:02, 3 Mai 2012
nu conteaza ce este normal (deoarece acest lucru difera de la o persoana la alta) ci ce ati negociat cu avocatul si ce scrie in contractul de asistenta juridica.
in plus, daca actualul avocat refuza sa va reprezinte, considerind ca merita un alt onorariu, angajarea altui avocat necesita plata unui onorariu (ce poate fi mai mare decit cel initial) la care adaugati faptul ca acest nou avocat nu cunoaste dosarul la fel de bine ca fostul avocat.
Este greu de spus...
Eu niciodata nu am considerat grozave astfel de contracte.
Un proces poate dura 7-8 ani...
Este o chestiune care tine de interpretarea contractului incheiat cu avocatul...

Este posibil sa aveti dreptate insa daca avocatul nu vrea sa va mai reprezinte ce veti face?

Este greu de spus si daca avocatul va fi obligat sa va restituie din onorariu intr-o astfel de situatie...
Depinde de contract...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta juridica ndb ndb Un cald salut tuturor, Va rog sa ma dumiriti in urmatoarea situatie: - RADET-ul a intentat proces asociatiei noastre pentru ca le-au fost furate ... (vezi toată discuția)
Recursul unui proces armina armina vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)
Daca doreste procuratura se poate ajunge si mai departe? solomonteodora solomonteodora Buna seara. Va deranjez si eu cu o intrebare. Am fost inculpata intr-un dosar. Procesul a ajuns la judecatorie unde am facut apel si eu si procuratura. Am ... (vezi toată discuția)