avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Mâine, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi s-a calculat gresit salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi s-a calculat gresit salariul

In urma unui audit efectuat in scoala in care lucrez s-a constatat ca mie mi s-au calculat incorect sporurile si ca am fost inclusa intr-o transa de salarizare necorespunzatoare. Astfel, s-a hotarat sa mi se impue retineri de 171 ron pe luna si includerea intr-o transa inferioara de salarizare. Nu mi s-a adus la cunostinta acest lucru prin nici un act oficial, pur si simplu am constatat asta in fluturas. Este legal ce mi s-a intamplat? Trebuie eu sa platesc pentru o greseala facuta de cineva care avea responsabilitatea de a calcula corect drepturile salariale? Care este procedura legala in astfel de situatii? Mai mult decat atat, constat ca primesc 2 pedepse fara sa am nici o vina. Ce sanse am in justitie cu un astfel de caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:21, 9 Decembrie 2008
Doamna, imi pare rau, dar in justitie nu aveti nicio sansa! Ati beneficiat, o perioada, de o suma de bani in plus la salariu, la care nu aveati dreptul! In mod evident, suma se recupereaza de la dvs.!
OK. Dar s-a procedat legal? Nu ar fi trebuit sa fiu informata in prealabil si sa fiu de acord cu perioada de recuperare? 171 de ron timp de un an este enorm pentru mine, am 2 copii, nu pot suporta aceasta diminuare. Si cei care au gresit nu vor fi sanctionati in niciun fel? Ce garantie am ca acum mi se calculeaza corect salariul?
mia23 a scris:

OK. Dar s-a procedat legal? Nu ar fi trebuit sa fiu informata in prealabil si sa fiu de acord cu perioada de recuperare? 171 de ron timp de un an este enorm pentru mine, am 2 copii, nu pot suporta aceasta diminuare. Si cei care au gresit nu vor fi sanctionati in niciun fel? Ce garantie am ca acum mi se calculeaza corect salariul?

1. Potrivit art. 409, alin. (1) Cod procedura civila, "salariile si alte venituri periodice realizate din munca (...) pot fi urmarite pana la 1/3 din venitul lunar net" nu mai mult, in cazul dvs.
2. Nu aveti nicio garantie ca in prezent sau in viitor vi se calculeaza sau vi se va calcula corect salariul! Stati pe capul celor de la Financiar-Contabilitate, cereti lamuriri atunci cand au loc mariri de salariu! Eu asa procedez!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de stabilitate asistent universitar selena82 selena82 Buna ziua. Lucrez ca asistent universitar, si pana in luna decembrie am avut salariul grila de 2254 ron. Din luna decembrie am trecut la grila de salarizare ... (vezi toată discuția)
Se pot recupera sumele dintr-un salariu calculat greșit? lara12 lara12 bună ziua, sunt bugetar. în urma transferului, la noul loc de muncă, mi s-au acceptat copii după carnetul de muncă reprezentând primele și ultimele ... (vezi toată discuția)
Calcul salarii codrutamaria6 codrutamaria6 cum se calculeaza salariul in sanatate (vezi toată discuția)