Da, mai este valabil acest lucru ... Codul Muncii prevede durata normală a timpului de muncă, precum si durata maxima legala a timpului de munca.
Codul Muncii nu face nicio referire la durata minima a timpului de munca.
ART. 103
Salariatul cu fracţiune de normã este salariatul al cãrui numãr de ore normale de lucru, calculate sãptãmânal sau ca medie lunarã, este inferior numãrului de ore normale de lucru al unui salariat cu normã întreagã comparabil.
ART. 104
(1) Angajatorul poate încadra salariaţi cu fracţiune de normã prin contracte individuale de muncã pe duratã nedeterminatã sau pe duratã determinatã, denumite contracte individuale de muncã cu timp parţial.
(2) Contractul individual de muncã cu timp parţial se încheie numai în formã scrisã.
(3) Salariatul comparabil este salariatul cu normã întreagã din aceeaşi unitate, care are acelaşi tip de contract individual de muncã, presteazã aceeaşi activitate sau una similarã cu cea a salariatului angajat cu contract individual de muncã cu timp parţial, avându-se în vedere şi alte considerente, cum ar fi vechimea în muncã şi calificarea/aptitudinile profesionale.
(4) Atunci când nu existã un salariat comparabil în aceeaşi unitate, se au în vedere dispoziţiile din contractul colectiv de muncã aplicabil sau, în lipsa acestuia, reglementãrile legale în domeniu.
ART. 106
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncã cu timp parţial se bucurã de drepturile salariaţilor cu normã întreagã, în condiţiile prevãzute de lege şi de contractele colective de muncã aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordã proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.