avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere copil nascut in Irlanda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere copil nascut in Irlanda

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu prietena mea care este gravida. Pana aici totul este frumos....Problema apare ca locuim in irlanda si trebuie sa facem programare cu trei luni inainte, apoi pentru a-si putea schimba pasaportul dureaza intre 4- 6 luni (dupa cum ne-a fost comunicat de catre ambasada Romaniei in Irlanda).Ideea e ca micutul se va naste inainte ca mama sa aiba pasaport si buletin pe numele de familie al tatalui si ca imediat dupa nastere vrea sa plece in tara pentru cateva luni. Intrebarile mele sunt:
1)Poate fi modificat numele de familie al mamei in certificatul de nastere al copilului? Daca da, cum se poate face asta?
2)copilul nou-nascut poate trece frontiera inscris pe pasaportul mamei sau trebuie sa aiba pasaport personal?
Am scris pe acest forum deoarece autoritatile competente (ambasada Romaniei) S-au dovedit a fi destul de incompetente in furnizarea informatiilor necesare. Va multumesc anticipat.
Buna ziua!

1. Copilul va avea inscris in certificatul de nastere numele mamei la data la care l-a nascut si nu se poate modifica.

2. Copilului trebuie sa ii faceti titlu de calatorie - nu se mai inscriu minorii in pasaportul parintilor, au nevoie de pasaport individual. Titlul de calatorie il obtineti rapid - in cateva zile.

Veti merge cu micutul la consulat pentru ca i se vor face poze; va trebui sa aveti cu dvs.:
- certificatul de nastere irlandez
- acte dvs. de identitate (ale parintilor).
Titlul de calatorie costa 55 euro iar declaratia pe care o veti da in fatza consulului va mai costa 30 de euro.

Odata venita in tara, mama va trebui sa transcrie certificatul de nastere la Starea civila de locul de domiciliu.
Dupa aceea ii va putea face pasaport aici, cu conditia sa aiba o procura speciala din partea dvs. pentru depunerea actelor si ridicarea pasaportului, pe care o veti face tot la ambasada/consulat.

Si iesirea din tara va fi conditionata de o declaratie acord din partea dvs. – cand va fi cazul, reveniti cu intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)
Plecare in romania cu bebe... cr3tzulina cr3tzulina sper sa ma poata ajuta cineva...va povestesc... in decembrie trebuie sa ajung in romania,sunt in spania de 4 ani,iar acest an am nascut un baietel,am facut ... (vezi toată discuția)