avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu casatorie

buna ziua,
vreau sa stiu daca statul mai acorda concediu pentru casatorie (5 zile), si daca da, in temeiul carei legi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Farmus , Avocat 13:52, 3 Mai 2012
Nu statul acorda aceste zile , ci angajatorul ...

Pentru sectorul privat, acordarea de zile libere plătite pentru evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor se face numai daca acest lucru este prevazut in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugerat exista HG nr.250/1992 ...
C muncii
art 152:(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Acestea sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii sau in regulamentul intern al unitati,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile am dreptul pt casatorie Valyciuturoianu Valyciuturoianu Cate zile libere am dreptul pt căsătorie care o am luna aceasta (vezi toată discuția)
Zile libere căsătorie copil Tati Ana Tati Ana Se casatoreste fica soției ,am și eu dreptul la zile libere? (vezi toată discuția)
Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)