avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare la preturi mai mici decat cele de achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare la preturi mai mici decat cele de achizitie

As dori sa stiu daca produsele pe care firma mea le-a cumparat in baza unei precomenzi si cu care am ramas pe stoc, le pot vinde la preturi mai mici decat cele cu care le-am achizitionat? Trebuie sa-mi scot o parte din banii investiti.
Este vorba de materiale necesare confectionarii de ferestre termopan, iar produsele le-am importat direct din Germania.
Cel mai recent răspuns: aiss , utilizator 15:21, 4 Mai 2012
potrivit art. 17 al O.G. nr. 99/2000, este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia urmatoarelor situatii:

- vanzari de lichidare;
- vanzari de soldare;
- vanzari efectuate in structuri de vanzare denumite magazin de fabrica sau depozit de fabrica;
- vanzari ale produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, dupa ce evenimentul a trecut si este evident ca produsele respective nu mai pot fi vandute in conditii comerciale normale;
- vanzari ale produselor care intr-o perioada de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vandute;
- vanzari accelerate ale produselor susceptibile de o deteriorare rapida sau a caror conservare nu mai poate fi asigurata pana la limita termenului de valabilitate;
- vanzarea unui produs la un pret aliniat la cel legal practicat de ceilalti comercianti din aceeasi zona comerciala, pentru acelasi produs, determinat de mediul concurential;
- vanzarea produselor cu caracteristici identice, ale caror preturi de reaprovizionare s-au diminuat;
- vanzarea produselor aflate in pachete de servicii.

In concluzie, vanzarea la un pret mai mic decat costul de achizitie se poate efectua doar in cazurile mai sus prezentate.

In conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pentru determinarea profitului impozabil, sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.
Multumesc pt. raspuns. Cred ca ma pot incadra la
-"vanzarea unui produs la un pret aliniat la cel legal practicat de ceilalti comercianti din aceeasi zona comerciala, pentru acelasi produs, determinat de mediul concurential;"
Acelasi produs inseamna si aceeasi marca sau numai produsul in sine ?
Toti cei cu care am discutat sa cumpere produsele vor preturi mai mici decat cele pe care le pot obtine din Germania. Precizez ca produsele in sine (e vorba de lamele de aluminiu) nu se produc in tara si sunt aduse pe piata romaneasca de la diferite firme din Europa.
Efectiv, altminteri, nu pot sa le comercializez si sa-mi recuperez o parte din bani niciodata.
Exista vreo solutie sau pot sa fac uz de aliniatul mai sus mentionat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret de vanzare mai mic decat cel din nir vmkriss vmkriss Pentru o intreprindere individuala neplatitoare de tva vanzare cu amanuntul Am nir pe fiecare factura intrata, se poate vinde cu un pret mai mic unul din ... (vezi toată discuția)
Perioada soldarilor ENGFULL ENGFULL dupa expirarea perioadei de soldare , ce facem cu bunurile care nu se vand in aceasta perioada cu pretul redus ? revin la pretul anterior ? va rog ..... ... (vezi toată discuția)
Vanzare licitatii online Ana Christina Bucur Ana Christina Bucur Offff...nici eu nu prea stiu sa explic ce vreau Este un site de licitatii online....adica.....de ex am un tv de vanzare (cumparat cu 1000 lei ) si licitatia ... (vezi toată discuția)