avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis de conducere in vederea suspendarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis de conducere in vederea suspendarii

Buna seara.
Am rugamintea de a ma ajuta in clarificarea urmatoarei probleme:
Am fost sanctionat pentru neanuntarea in 24 ore a unui accident usor cu amenda si suspendarea permisului pentru 30 zile.
Pentru ca urma sa plec in concediu si aveam nevoie de permis am contestat in instanta, dar pe parcurs am renuntat la judecata.
S-a pronuntat hotararea, cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare, dar nu intentionez sa fac recurs. (Precizez ca inca nu am primit acasa hotărarea)
Am vrut sa predau permisul, dar politistul nu a vrut sa il primeasca pe motiv ca hotararea nu este definitiva si irevocabila.
Mi-a spus ca dupa ce primesc hotararea sa astept cele 15 zile (termenul de recurs), dupa care sa ma duc la instanta, sa o investesc cu formula executorie, dupa care in 15 zile sa duc permisul, iar daca depasesc acest termen imi mai dă 30 zile.
Nedumeririle mele sunt următoarele:
1 Trebuie sa ma duc eu sa o investesc cu formula executorie sau politia, care a castigat?
2. Daca trebuie sa ma duc eu, sunt obligat sa o fac intr-un anumit termen? Poate ma duc, dar peste 1 saptamana, 1 luna, 1 an....
3. Daca nu ma duc (si nu o face nici politia) hotararea nu este irevocabilă, nu? Sau este? Atunci termenul de 15 zile in care trebuie sa predau permisul de cand curge?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
vasi707, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasi707 , utilizator 19:56, 4 Mai 2012
Stimate domn,conf.art.118:
(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
#M5
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

multumesc pentru raspuns, insa:
- atunci politistul de ce nu a vrut sa imi opreasca permisul cand am fost acolo?
- textul invocat cred ca se aplica pt o speta "clasica" si nu in cazul meu, pt ca asa cum am spus hotararea este data cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea impotriva PV de contravetie este definitivă şi irevocabilă,nu stiu despre ce speta "clasica "vorbiti dvstra sau de ce nu a vrut politistul sa va opreasca permisul.

am prezentat exact care este speta.
hotararea judecatoriei nu a fost definitiva si irevocabila, ci cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
poate ma poate ajuta altcineva cu o idee ...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre cu drept se apel Liviu2221 Liviu2221 Bună ziua. Am făcut contestație la un proces verbal care avea ca obiect și reținerea de permis. L-Am pierdut și sa dar hotărârea cu drept de apel în ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)