avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deductabilitate contracte PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deductabilitate contracte PFA

Buna ziua, de exemplu, un contract de furnizare servicii internet (sau orice alt fel de contract), facut pe persoana fizica (neautorizata), poate fi dedus in cheltuielile PFA?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:00, 6 Mai 2012
DA..daca este o cheltuiala necesara produceri de venituri pe PFA,.in totalitatea sau cota parte din contract.
Da, dar daca exista si contract de inchiriere sau de comodat incheiat intre persoana fizica si PFA pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea si aceste servicii sunt facturate la respectiva adresa. Se deduc partial sau total in functie de suprafata spatiului utilizat si numai daca aceste cheltuieli sunt efectuate in scopul producerii de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa: diferite contracte d3rb3d3u d3rb3d3u Am niste nelamuriri legate de PFA. De exemplu, mi-am cumparat apartament si platesc o rata lunara la el. Activitatea PFA-ului se desfasoara in acest ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile prin pfa tra65 tra65 Buna ziua, Sunt un incepator in business. Recent (o saptamana) am infiintat un PFA si inca nu-mi este clar ce cheltuieli se pot deduce, pe o astfel de ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu cum imi pot deduce cheltuielile cu renovarea sediului PFA-ului? Ma intereseaza in special cum imi pot deduce cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)