avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire impozit teren agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire impozit teren agricol

din nou,buna ziua
tatal meu detine cca 3 ha teren in zona montana unde are si locuinta
Din 2008 nu s-a mai platit impozitul pe teren.Beneficiaza de scutiri sau inlesniri la plata ,el fiind ,de atunci incadrat cu handicap grav,definitiv?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:14, 8 Mai 2012
Da, persoanele cu handicap grav sau accentuat cat si cele incadrate in gradul I de invaliditate sunt scutite la plata impozitului pe cladirea de domiciliu si a impozitului pe terenul aferent acestei cladiri conform Codului Fiscal : art. 284 (facilitati pentru personae fizice) si Normeleor metodologice de aplicare a Codului fiscal

Pentru a beneficia de scutire tatal dvs trebuie sa depuna o cerere de acordare a scutirii si copii ale actelor care atesta situatia de persoana cu handicap grav/ accentuat/ grad I de invaliditate

Scutirea se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care s-au depus cererea si actele justificative.

Daca tatal dvs nu a depus pana acum cerere si acte doveditoare, conform legii nu va beneficia de scutire pe anii precedenti.
dar de reducere penalitati ,majorari intirziere poate beneficia daca achita integral pana la 30 iunie 2012 impozitul restant pe anii precedenti?va multumesc
Da. Daca achita integral , pana la data de 30.06.2012 toate obligatiile(inclusiv cele datorate pe anul acesta) va beneficia de reducerea sumelor accesorii(majorari/ penalitati) aferente debitelor cu termen scadent mai mic sau egal cu 31.08.2011. Reducerea este de 25%.(ordin 259/18.11.2011 - M.Of.838/25.11.2011 art. 2 alin b). - pag.13-15 din monitor :

[ link extern ]
multumesc foarte mult ,toate cele bune!
Dupa ce achitati trebuie sa faceti cerere de acordare a facilitatii. Sa cititi cu atentie in monitor si articolele urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de o lege Adymist Adymist \"Persoanele cu handicap accentuat au urmatoarele drepturi: -scutire de la taxa asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi motociclurilor adaptate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)