avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic si PFA - incompatibilitate?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic si PFA - incompatibilitate?

Buna,

Vreau si eu pareri in legatura cu incompatibilitatea consilierului juridic. Sunt angajata ca si consilier juridic la o firma cu 2 ore (doar atata vrea sa plateasca, logic ca as fi vrut cu 8 ore). Nu sunt inscrisa in Uniunea Cons. Juridici din Romania, sau cum s-or numi...fiindca asta ar insemna bani in plus...

Vreau sa-mi intregesc veniturile, fiindca nu poti trai cu 2 milioane. Vreau sa-mi fac un PFA ca si agent imobiliar.

Intrebarea este, exista vreo incompatibilitate?!!!! fiindca in legea cons. jurid. scrie ca esti incompatibil cu orice profesie salarizata, etc....

Normal ca ma gandesc ca peste ani, daca va mai exista conditia cu vechime 5 ani in functie juridica sa sustin examen de intrare in magistratura, de aceea nu as vrea sa am vreo incompatibilitate la CV.

Astept parerile dv, deoarece sunt incepatoare...
Va multumesc!

Cu respect,
Marinela Adriana Polescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 7 Mai 2012
Legea nr.514/2003 prevede:
Art. 10. Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic ankalaura85 ankalaura85 Este adevarat ca exista incompatibilitate intre a fi consilier juridic si pfa-agent marketing? (vezi toată discuția)
Consilierul juridic al societatii poate fi si administratorul acesteia? Aura2 Aura2 Un consilier juridic angajat cu contract de munca poate indelini functia de administrator al unei alte societati, nu este incompatibil asa cum prevedet textul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - se accepta o alta profesie salarizata? Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Ca si consilier juridic este permis sa ai o alta profesie salarizata? De exemplu sa lucrezi ca psiholog in paralel? (vezi toată discuția)