avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM

Buna ziua !
Nu stiu care este de fapt data la care inceteaza CIM - ultima zi lucrata sau urmatoarea ?
De ex. : CIM ul unui salariat a carei ultima zi lucrata este 03 inceteaza incepand cu data de 04 ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 4 Mai 2012
Care este temeiul de drept al incetarii raportului de munca?
1. Indiferent de temeiul legal ai incetarii CIM eu fac incetarea cu ziua urmatoare ultimei zile lucrate.

2. S-a discutat mult aceasta problema pe forum si nu am cazut la un acord unanim.
Art. 55 / b
In acest sens, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de munca se vor produce la data realizarii lui sau la data stabilita de parţi.
Prin urmare, daca partile inteleg ca un raport de munca sa inceteze in baza art.55 lit.b C.mun. la data de 05.05.2012 , atunci aceasta data este data incetarii c.i.m. ... aceasta data, in tacerea legii, poate fi zi lucratoare sau zi nelucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)
Data incetarii cim carsim4 carsim4 Va rog sa imi spuneti daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata si daca da...aceasta data va apare in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Revisal - incetare cim mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. Care este data corecta de incetare CIM? Am urmatoarea situatie: ultima zi de munca este 31 iulie si deci in decizie trec începând cu 01.08.2019 ... (vezi toată discuția)