Fratele meu nu mai lucreaza de 2 ani si vrem sa stim cum poate deveni asigurat, ce suma trebuie sa plateasca din urma. Am intrebat la cjas dar am primitive 3 raspunsuri diferite. Multumesc.
Depinde de faptul de a fi obtinut/nu a fi obtinut venit impozabil pt. care a contribuit/nu a contribuit la sanatate in perioada mai 2007-mai 2012(daca ne raportam la imprehjurarea in care ar dori sa se asigure din luna curenta),5 ani fiind perioada de prescriere a datoriei catre stat.Am inteles ca pt. ultimii2 ani nu a contribuit,a avut vreun venit impozabil realizat in acesti ultimi 2 ani?
Ce statut a avut in perioada mai 2007-2010?
In perioada mai 2007-2010 a fost student si apoi angajat. Cat timp a fost angajat, adica pana in 2010, I s-au platit asigurarile de sanatate. Din 2010 nu a realizat venit impozabil - a inceput a 2 facultate.
Perioada studentiei,daca era pana in 26de ani a fost asigurat fara plata contributiei daca nu a obtinut vreun venit in acea perioada,deci ar fi acoperit,apoi perioada cat a lucrat,(nu stiu exact daca intre studentie si angajare a avut pauza),sa inteleg ca nu,iar a fost asigurat.
Ultimii 2 ani, eu as spune ca daca inca nu are 26 de ani ,nu are venit si continua sa studieze,ar fi asigurat fara plata...
Dar de la Casa de Sanatate ce v-au spus?
In 2010 s-a inscris la facultate din nou di avea atunci 26 de ani. Din acea perioada nu mai lucreaza si nici venit impozabil nu a avut. Deci acum nu e asigurat.
cei de la casa au spus Ba ca trebuie platit pe ultimii 6 ani, Ba ca doar perioada nelucrata, Ba ca mai trebuie si majorari platite.....
Exista un ordin sau ceva lege care sa ma lamureasca?
din moment ce a fost salariat a fost si introdus in baza de date a casi, ei de atunci trebuie sa plateasca la salariul minim de acuma cu majorarile care decurg
Asigurare de sanatate
ionel79
Buna, doresc sa aflu cum pot sa devin asigurat daca in aceasta luna ma voi angaja. Mentionez ca ultima luna in care mi-am platit asigurarea a fost Martie 2010, ... (vezi toată discuția)