Fratele meu nu mai lucreaza de 2 ani si vrem sa stim cum poate deveni asigurat, ce suma trebuie sa plateasca din urma. Am intrebat la cjas dar am primitive 3 raspunsuri diferite. Multumesc.
IoanaNed,
Atunci va incadrati la prevederea art30din Norme 617/2007:
ART. 30
(1) Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate pentru a obtine calitatea de asigurat sa achite atat contributia legala lunara si obligatiile fiscale accesorii prevazute la art. 28 pentru perioada in care au realizat venituri impozabile, cat si contributia legala lunara, precum si majorarile de intarziere prevazute la art. 28 sau, dupa caz, obligatiile fiscale accesorii, pentru perioada in care nu au fost realizate venituri impozabile pe o perioada mai mare de 6 luni.
(2) Dispozitiile alin. (1) se aplica situatiilor in care in cadrul termenelor de prescriptie exista atat perioade in care s-au realizat venituri impozabile, cat si perioade in care nu s-au realizat astfel de venituri. In cazul in care perioada in care nu s-au realizat venituri impozabile este mai mica de 6 luni, se achita contributia legala lunara proportional cu perioada respectiva, inclusiv majorarile de intarziere si obligatiile fiscale accesorii, dupa caz. Nivelul majorarilor de intarziere este cel in vigoare la data platii.
Asigurare de sanatate
ionel79
Buna, doresc sa aflu cum pot sa devin asigurat daca in aceasta luna ma voi angaja. Mentionez ca ultima luna in care mi-am platit asigurarea a fost Martie 2010, ... (vezi toată discuția)