avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor corupt ????
Discuție deschisă în Executare silită

Executor corupt ????

in 2008 am fost rugata de o colega s-o girez la CAR. Am fost de acord si am plecat impreuna cu ea si sotul ei sa semnez . La parterul unui bloc, un mic ghiseu o d-na a intredeschis un gemulet de unde a scos coltul dosarului si in timp ce colega ma tot intreba cum decurge divortul meu , d-na ridica doar colturile foilor si spunea" semnati aici si aici..." un minut nu m-am gandit ce semnez pt ca nu eram cu o straina ci cu o colega de ani buni. La putin timp zarva mare cum ca sotul colegei s-a aruncat in fata trenului. dupa acest deces colega a incetat sa mai achite nu numai CAR-ul unde am girat-o eu ci multe imprumuturi la banici si alte CAR. Zarva printre colegii care au girat-o. Eu nu prmisem nimic asa ca am sunat la CAR si mi-au spus ca nu sunt giranta acelei colege. waw ce bucurie am scapat.Surpriza la cateva zile vine comunicare ca am girat un alt coleg .La inceput colegul a negat, spunea ca habar nu are despre ce vorbesc, dar invatata de un avocat am mers la CAR si am cerut copii dupa contractul unde girasem. acel contract este completat cu scrisul colegului si semnat, pana si adeverinta de salariat o aveam la dosar desi precizez ca nu am solicitat asa ceva, dar din pacate am semnat-o:( Dosarul a fost predat catre executor iar acesta a trimis comunicare cum ca pune poprire pe salariu . Dar avand si eu imprumut nu s-a putut(cred) .Am facut introducerea cam lunga dar trebuia sa explic intocmai pt a se intelege exact cu s-a intamplat. Durerea vine acum. Desi colegului si unui girant li s-a pus poprire suma 100 pe luna (precizez ca imprumutul a fost 7000 din care s-a achitat si-a mai ramas de plata 2600) Si acum dupa atatia ani imi vine iar comunicare ca imi pune si mie poprire pe salariu deoarece nu se acopera suma. de data aceasta 6304.desi ei plateau, penalizarile tot au crescut .colegul plateste da si totusi executorul incearca sa ma intimideze si-mi cere sa vorbesc eu la financiar sa-mi puna poprire ca dumnealui nu intelege de ce Unitatea unde lucrez nu a facut poprire la prima instiintare din 2009. deci din 2009 a tacut pana acum, au crescut penalizarile desi s-a platit cate 200 pe luna si in plus ma treateaza si-mi vb ca unei hoate.Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac . ceva nu este in regula, am inteles ca acest domn exceutor l-a invatat pe coleg sa nu aiba nimic pe numele lui . Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: unominfurtuna , utilizator 08:40, 19 Iunie 2012
Cu privire la semnarea ca girant pentru o persoana, ca apoi sa constatati ca ati girat o alta persoana, ma face sa ma gandesc la elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune (art. 215 alin. 1 si 3 Cod penal). O mare parte din vina o aveti si dvs. pentru ca ati semnat fara sa cititi, macar sa fi stiut cu siguranta pentru cine semnati, nu sa aflati ulterior.
Nu puteti cere sa va instituiti singura masura de executare silita, respectiv sa cereti sa va fie instituita poprire salariala, conform art. 372 Cod procedura civila executarea silita se va efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori a unui inscris care constituie titlu executoriu. Mai mult de atat, este posibil ca aceste presiuni asupra dvs. sa fie exercitate tocmai ca asupra dvs. nu s-a instituit masura executarii silite (faptul ca mai aveati un credit nu are importanta, conform Codului de procedura civila se poate instituie mai multe masuri de executare silita prin poprire cu conditia sa nu se depaseasca 1/2 din venitul net realizat lunar), iar acum forteaza lucrurile. Insa, avand in vedere afirmatia dvs. precum ca in anul 2009 s-a facut o comunicare de instituire a popririi care nu s-a continuat cu instituirea propriu-zisa, intervine prevederea art. 389 Cod procedura civila care ne spune ca "daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept". (a se perima = a se stinge, a se anula pentru lipsa de activitate din partea reclamantului în termen legal).
Asa cum ati sesizat si dvs. este ceva in neregula in aceasta situatie.
Oricum, chiar daca se instituie o masura de executare silita asupra dvs. formulati contestatie la executare.





Va multumesc din suflet !!!! Sa va dea D-zeu sanatate la cat bine faceti ! in sfarsit am putut dormi si m-am linistit un pic, cazul este complicat si de durata in tribunal, pt ca al meu coleg spune ca nu el a completat dosarul si la fel ca si mine l-a prostit colega si-a semnat fara sa stie ce semneaza. Adevarul este ca ea a reusit sa pacaleasca foarte multi giranti si nu are casa, bunuri si s-a lasat si de serviciu, a facut totul premeditat, nu este de gasit sta cu chirie ici colo. Intrebarea mea este cum cei de la CAR au permis ridicarea imprumutului de catre alta persoana in locul titularului ? ...e mare "smechereala" iar pt asta am nevoie de un avocat care sa ma repezinte si va rog daca se poate sa-mi dati recomandare. pot gasi av in orasul meu dar am luat frica, la partaj av. m-a "tradat" . Multumesc !!!


Ma bucur ca v-am adus putina speranta, in definitiv acesta este si rolul acestui forum servit de voluntari (tot ceea ce facem aici se face pe baza de voluntariat), prin cunostintele noastre profesionale sa oferim oamenilor solutii si idei pentru rezovarea problemelor personale.
Nu va pot recomanda un avocat pentru ca nu acesta este rolul forumului si regulamentul de postare interzice trimiterea catre o persoana anume indiferent de pregatirea lui. Insa puteti solicita ajutor prin intermediul baroului de avocati al judetului unde locuiti, de acolo vi se poate face o recomandare.

Am inteles si intre timp m-am linistit si am vazut cum pot gasi pe acest site av ;) in continuare astept raspuns aici si indrumari. un super site felicitari ! Va multumesc frumos domnule consiler juridic !
la naiba, am fost si-am vorbit cu avocati, unul nu se baga cand a auzit de domnul executor X se pare ca este puternic si le este frica, a refuzat cazul, alta ca nu este adevarat ca nu pot face contestatie acum ca este tarziu, trebuia facut cand am primit somatia in 2008, alta cere pret mai mult decat trebuie sa platesc rata ca girant...in final facerea de bine se plateste . se pare ca ain aceasta tara mai bine esti hot, escroc etc ai de castigat, celor ca mine li se raspunde" cine te-a pus fata sa girezi" ? si gata este vina mea ca am fost OM :(

Alte discuții în legătură

Executarea silita a girantilor roxarx roxarx Buna ziua! Mama iubitului meu a facut un imprumut la un CAR, iar el a girat-o. Mama lui nu a platit nici macar o rata, iar asta a dus la executare silita, dupa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al angajatorului Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire.Am girat un prieten la un CAR in baza unei adeverinte angajament de plata care este semnata si stampilata de unitatea unde lucrez ... (vezi toată discuția)
Giranti executati silit fara executarea silita a titularului creditului ContSters471031 ContSters471031 Buna ziua, Acum 5 ani am fost de acord sa girez impreuna cu alti doi colegi de serviciu, un imprumut de la Casa de Ajutor Reciproc a institutiei unde lucram ... (vezi toată discuția)