avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a girantilor
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a girantilor

Buna ziua! Mama iubitului meu a facut un imprumut la un CAR, iar el a girat-o. Mama lui nu a platit nici macar o rata, iar asta a dus la executare silita, dupa multe telefoane, in care ea spunea ca va plati, dar nu a platit nimic. Problema e ca acum, la sediul firmei unde lucreaza el a fost trimisa o instiintare pentru poprire, nu doar ei. Vreau sa stiu, daca executorul are dreptul sa ii puna poprire si lui atat timp cat mama sa are un loc de munca, deci si salariu. De ce li s-a pus poprire amandurora, nu doar ei, ea fiind si beneficiarul imprumutului, implicit a banilor si daca e legal atat timp cat el nu a primit nici o instiintare, desi a dat, celor de la CAR,adresa unde locuieste, deoarece cea din buletin nu coincidea cu cea actuala. Cum am putea rezolva aceasta problema, mai ales ca lui ii opreste in jor de 600 lei, iar ei vreo 300 lei?
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
roxarx, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:06, 8 Iunie 2017
De ce li s-a pus poprire amandurora, nu doar ei



raspuns ( dat tot de dvs) :
el a girat-o


Daca nu stie ce inseamna sa gireze, sa citeasca contractul pe care la semnat, acolo scrie ce obligatii ii revin daca nu plateste imprumutatul.


lui ii opreste in jor de 600 lei, iar ei vreo 300 lei?



Se popreste 1/3 din venitul salarial, deci conteaza fiecare cat are, se retine proportional.

El se poate indrepta impotriva mamei cu o actiune in regres. Pt ca plateste el ca girant imprumutul, dar e dreptul lui sa isi recupereze paguba ca doar nu a beneficiat de vreun ban.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire R Andra R Andra Buna ziua, In trecut am girat pentru cineva un credit de la CAR. Cateva luni au fost platite ratele dupa care persoana care a contractat creditul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma..nu stiu cum sa procedez lauretta lauretta mama mea acum 2 ani a girat o persoana (prietena in acel timp) pentru un imprumut la CAR,aceasta persoana dupa un anumit timp nu a mai vrut sa plateasca restul ... (vezi toată discuția)
Titular credit care nu a platit banca niciodata timp de 12 luni si girant obligat sa plateasca suma pentru acest titular danielarusu danielarusu Buna ziua! Vă supun atenţiei un caz al colegelor mele: Situaţia este următoarea : În urma cu un an una dintre colege a rugat+o pe alta sa o gireze ... (vezi toată discuția)