avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Buna ziua,

In trecut am girat pentru cineva un credit de la CAR. Cateva luni au fost platite ratele dupa care persoana care a contractat creditul nu a mai platit, din rea stiinta. Am fost doua persoane care au girat pentru acel credit. In prezent eu am poprire pe un card bancar, nu am contract de munca, deci nu mi sa imputat pana acum vreu ban. Al doilea girant are contract de munca, si i se opreste din salar lunar . Intrebarea mea este cat plateste al doilea girant,in cazul in care eu nu am contract de munca si venituri legale, din acel credit. A doua intrebare este daca persoana care a contractat creditul si nu a mai achitat ratele se angajeaza cu contract de munca, poprirea se va transfera pe salariul lui sau ramane doar la giranti.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
R Andra, utilizator
Cel mai recent răspuns: R Andra , utilizator 14:07, 5 Februarie 2020
Maxim 1/3 plateste girantul. Daca titularul creditului se va angaja, poprirea va ramane si la girant/i. Acestia din urma au posibilitatea sa formuleze actiune in regres impotriva titularului de credit.
Deci girantul care deja i se opreste din salar va plati o treime doar din acel credit, iar eu voi fi inca urmarit pentru partea mea din acel credit sa inteleg, daca titularul creditului nu va achita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a girantilor roxarx roxarx Buna ziua! Mama iubitului meu a facut un imprumut la un CAR, iar el a girat-o. Mama lui nu a platit nici macar o rata, iar asta a dus la executare silita, dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract girant MCC MCC Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)