avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Bună ziua,

În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de plata. Am fost sunat de la CAR ca o sa dea dosarul la executor judecătoresc urmând sa mi se pună poprire pe salar.
La rândul meu am și eu un contract CAR și un credit la care sunt cu plățile la zi. Oare în cazul acesta ca figurez cu credit și car o sa mi se pună poprire pe salar? Și dacă da, cum pot sa ma angajez ca o sa mai fiu la zi cu respectivele plătiți? Există vreo formula de calcul că e aproape imposibil sa mi se retina 1/3 din salariu în condițiile în care figurez cu car și credit?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Rares 123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:41, 5 Decembrie 2022
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu mai aveti alte executari silite o sa vi se retina din salariu 1/3 insa daca aveti si conturi in banca s-ar putea sa vi se blocheze contul (dubla proprire). Ar trebui sa vb la angajator ca veniturile sa le ridicati direct de la casierie caci daca vi se vireaza in cont bancar o sa aveti neplaceri. Chiar daca aveti credit dar nu sunteti executat silit ptr acele sume, proprirea se instituie pe 1/3 din venituri. iar daca ar fi puse in executare mai multe datorii nu vi se pot retine mai mult de 1/2 din venituri.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Nu puteți fi exonerat de executare silită ca girant, pe motiv că aveți și dvs rată lunară de plătit la CAR.
Trebuie să achitați lunar atât rata dvs la CAR, plus că vi se va reține și 1/3 executare silită ca girant.

Când v-ați pus girant la CAR pentru cineva, v-ați asumat cu bună stiință acest risc.
Acum suportați consecințele.

Cel pe care l-ați girat, are bunuri mobile și/sau imobile`?

Dacă are bunuri în proprietate, la rândul dvs îl puteți executa silit prin decizie judecătorească, pentru a vă recupera banii ce i-ați platit la CAR în locul lui.

Dacă are casă în proprietate, si nu vă returnează banii datorați, îl veți putea executa silit imobiliar, și astfel va ajunge pe drumuri fără un acoperiș deasupra capului.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala andat andat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un credit in derulare, girat de catre doua persoane (una decedata, una in viata). Creditul va avea in curand restanta ... (vezi toată discuția)