Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ca mai are alte nenumarate credite luate, iar salariul ei nu ii ajungea pentru a le achita. Doresc sa stiu care ar fi procedura legala pentru a anula acest contract de girant, deoarece ea in declaratia pe proprie raspundere nu a mentionat ce sume lunare mai are de achitat si astfel a obtinut creditul, pe care in acest moment nu il mai poate achita.
Mentionez ca la acelasi CAR ea are si calitate de girant la mai multe contracte. Oare cum a obtinut creditul?!!:">
Mă trem că nu aveţi nici o şansă pentru că girarea este acordul prin care girantul este responsabil pentru datorie dacă persoana care a luat împrumutul nu poate plăti ratele de rambursare. Prin contract, girantul se angajează să plătească creditorului dacă debitorul nu face plăţile necesare.
Conform legislaţiei române, acordul se încheie în scris şi trebuie să fie semnat de girant sau de reprezentantul legal al acestuia. Deseori girantului i se cere să semneze un document prin care declară că a înţeles în totalitate implicaţiile legale ale acordului.
Totuşi este bine să verificaţi dacă acordul nu a fost semnat de dvs. (lucru mai rar) sau contractul de credit încheiat de debitorul principal este nul sau neaplicabil. Ca rezultat, CAR-ul nu vă pote cere să achite ratele.
Dacă vi se cere sa achitati ratele este bine să recititi acordul de girare şi să vedeţi dacă îndeplineşte cerinţele legale, care este suma girată şi durata.
Luaţi legătura cu cei de la CAR şi verificaţi restul de plată (datoria), ratele achitate până la momentul respectiv, dacă nu cumva există discrepanţe.
Dacă vă aflaţi în dificultate financiară… solicită creditorului să accepte o reeşalonare a plăţilor.
Pe viitor să nu uitaţi: Frate frate, dar brânza-i pe bani!#-o
In contractul de girant apare numai suma, fara a se mentiona durata. Iar datele nu sunt completate de mine, ci de debitorul principal, dar am semnat ca primarul #-o, fara sa inteleg totalitatea termenilor juridici prevazuti in contract. Oare are vreun efect daca ma adresez protectiei consumatorulu, deoarece CAR nu a definit termenii in mod clar, pe intelesul oricarui muritor?
Neplata ratei la banca
jean59
O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)