avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girant bun de plata
Discuție deschisă în Executare silită

girant bun de plata

Am girat pe sotul unei amice pentru un imprumut de 20000 RON la un CAR. Suntem 5 giranti, dar nu ne cunoestem intre noi. Dupa 6 luni el nu a mai platit, si s-a trcut la executarea silita a girantilor. Am poprire pe salariu de 6 luni, nu am facut nici un demers. Amica imi promite ca imi returneaza lunar banii, dar nu se intimpla asa. Asemeni mie , mai sunt inca vreo 10 persoane pentru ca debitorul a contractat mai multe imprumuturi in acelasi timp. De asemeni, si-a vindut toate bunurile de valoare si locuieste la soacra. Am aflat ca s-a angjat undeva dar CAR nu cunoaste la care societate, sau poate lucreaza la negru, NU II POATE APLICA POPRIRE PE SALARIU, desi el este debitorul principal.
Mai pot face ceva sa imi recuperez banii sau sa inceteze poprirea aplicata pe 1/3 din salariu? cu ce sa incep? Sau e tardiv sa mai fac ceva?
In momentul in care ati semnat contractul cu banca in calitate de girant, ati acceptat voit sa va angajati in a plati toate datoriile titularului de credit, in cazul in care acesta nu mai vrea sau nu mai poate sa achite.

Singura modalitate in care girantul poate sa fie eliberat de aceasta obligatie este ca sa fiti inlocuit de alt girant. Pentru aceast este nevoie ca titularul de credit sa gaseasca alta persoana care sa accepte sa va inlocuiasca.
Trebuie obtinut si acordul bancii deoarece noul girant trebuie sa indeplineasca conditiile cerute de banca in privinta venitului, varstei, etc.

Dupa ce platiti creditul ca si girant, aveti dreptul de a va recupera suma platita bancii, dobanzile si cheltuielile. Tot in instanta puteti cere si daune interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, abuz de incredere....? ContSters155247 ContSters155247 Buna ziua! In anul 2012, sotul meu si-a girat la un IFN, un coleg. La acest contract a mai fost pusa giranta soacra titularului de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Girant cu poprire pe salariu Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant la un credit in 2007 in care care titularul a achitat ratele pina in 2010 apoi a vindut o masina unui avocat cu care a incheiat un act de mina ... (vezi toată discuția)