In anul 2012, sotul meu si-a girat la un IFN, un coleg. La acest contract a mai fost pusa giranta soacra titularului de contract. In 2014, sotului meu i-a venit poprire pe salariu, deoarece acel individ nu si-a platit datoria. Interesandu-ne sa vedem cum putem rezolva situatia pt a ne recupera banii, am aflat ca acel individ si soacra sa, au impreuna peste 10 dosare de executare silita, in care datoriile le sunt platite in general de giranti. Li se pune si lor poprire pe pensie(soacra) si salariu(ginerele), dar partea cea mai mare a sumei este platita de giranti. De exemplu: in cazul contractului in care girant este sotul meu, ei au deja poprire pe venituri si nu li se mai poate face poprire si pe acest contract; deci toata datoria inclusiv dobanzile aferente sunt platite de sotul meu. Asa fac si cu celelalte contracte. Pt ca nu mai pot face imprumuturi cu bancile pt ca sunt in baza lor de date, fac imprumuturi doar de la IFN-uri. Am apelat la un avocat care ne-a spus ca legal nu prea are nimeni ce le face si ca sunt dosare foarte grele. Totusi, chiar nu ii poate opri nimeni? Nu exista o solutie pt acesti indivizi care inseala si fac un abuz? As vrea sa pot face ceva, sa-i pot demasca, deoarece profita de oameni. Au putere de convingere mare si oamenii vor sa-i ajute, iar ei profita de acest lucru. As putea face plangere si la politie? Nu stiu ce as putea face, dar acesti oameni trebuie trasi la raspundere. Va multumesc.
In cazul in care respectivii fac obiectul mai multor executari silite este evident ca sansa recuperarii prejudiciului,sunt infime
Plangere la politie,concret nu conduce la recuperarea prejudiciului cauzat dv
Nu cred ca vom mai recupera prejudiciul. Ei fac o practica din asta si practica aceasta trebuie sa inceteze. Cum? Ce trebuie sa facem pt ca ei sa poata fi opriti? Multumesc.