avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua
am castigat un proces cu hotarare definitiva la judecatorie.Hotararea definitiva am investit-o cu titlu executoriu pentru a-mi recupera 15000 eur .Dupa pronuntarea hotararii partea adversa a facut recurs.
intrebarile mele sunt
1/pot sa incep procedura de executare silita?
2/daca la recurs rezultatul va fi acelasi este valabila titlu executoriu dat de judecatorie?
3/ce inseamna contestatie la executare ?cand se poate face de catre partea adversa?
4/care sunt costurile unei executarii pentru mine ca si creditor
precizez ca se executa o constructie.
multumesc si astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: Birou Executor Judecatoresc ȚÃREAN CÃLIN , Executor judecatoresc 19:51, 5 Mai 2012
De principiu, se poate incepe executarea silita.
Depinde insa si daca va dori executorul.
2- da este valabil
3- prin contestatia la executare se urmareste desfiintarea actelor de executare silitasi se formuleaza in termen de 15 zile de la afisarea sau primirea somatiei de catre debitor
4- potrivit Legii 188/2000 - Pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma ce depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Pentru creantele in valoare de peste 80.000 lei, dar pana la 100.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.900 lei plus un procent de pana la 2% din suma ce depaseste 80.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite;

Pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, onorariul maxim este de 6.300 lei plus un procent de pana la 1% din suma ce depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.

Creditorul avanseaza initial costurile executarii, insa cuantumul acestora este lasat la aprecierea executorului judecatoresc, urmand ca ulterior sa le recupreze de la debitor
daca debitoarea are mutatie facuta pe buletin in altqa localitate decat cea a imobilului la ce execut
puteti demara executarea silita, cat privesc cheltuielile de executare aceste se vor compune din avansul de onorariu care se va negocia cu executorul judecatoresc, taxele de CF si expertiza pentru evaluarea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)