avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in instanta

Buna ziua.Am si eu o problema pentru care va cer un sfat.Bunica mea adecedat in urma cu 2 ani.In timpul vietii i-a dat mamaei mele cu contract notarial un teren intravilan si ceva teren extravilan.Dupa decesul ei cumnata mamei mele si nepotul ei nu au refuzat sa -i mai dea aceste terenuri(nu au dorit sa semneze pentru a obtine titrul de proprietate)refuzand si succesiunea.Mentionez ca fratele mamei mele a decedat inaintea bunicii,in casa ramanand cumnata mamei mele(sotia fratelui decedat).Vreau sa stiu conform legii ce cota din masa succesorala ii survine mamei?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liana1234 , utilizator 05:03, 6 Mai 2012
Daca bunica i-a facut acte mamei tale,si cumnata cu nepotul nu doresc nimic,refuzand totul,atunci toata mostenirea e a mamei dvs
contractul notarial a fost facut doar pe o parte din teren,dar in instanta se discuta despre toate bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune Constantin-Corneliu Constantin-Corneliu Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma ... (vezi toată discuția)
Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)