avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminarea femeilor pe piata fortei de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminarea femeilor pe piata fortei de munca romanesti

Buna ziua! Sunt masterand la MRU si imi fac disertatia pe subiectul discriminarii femeilor pe piata fortei de munca. As dori sa gasesc ceva spete despre acest subiect...Ati putea sa ma indrumati catre ceva surse de incredere? Va multumesc antricipat!
Vedeti daca va ajuta aceste materiale:
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
Puteti contacta Asociaţia COLFASA:
Str. Ienăchiţă Văcărescu nr. 38,

Sector 4, Bucureşti

Tel.: 314.328.219

Fax: 314.328.222

email: office@colfasa.ro
Aceasta asociatie dezvolta mai multe proiecte ,vezi aici:[ link extern ]

si cred ca va poate sprijini cu material pt. lucrarea dvs. de dizertatie.
Succes!
Stiu eu un caz in care o (una) femeie este discriminata pozitiv :)

Altfel, pe un anumit esalon de job-uri, femeile sunt discriminate pozitiv, cum ar fi impartirea de pliante :), mostre de mezeluri :), HR si PR etc. :)

Nu prea am auzit de esaloane de job-uri in care femeile sunt discriminate negativ... ele apar angajate in sectoarele unde vor sa lucreze mai degraba, si in sectoarele unde nu apar, nu apar fiindca sunt discriminate...

Ce faceti dvs nu inseamna un pic de cercetare originala? :)
Puteti face si un sondaj de opinie (un topic pe un forum cu "poll", in strada, prin telefon)... desi ar fi un exemplu subiectiv si ar reprezenta d.p.d.v. stiintific faptul ca discriminarea femeilor este mai degraba o iluzie decat o realitate... daca puteti demonstra comparativ cu date statistice de pe piata muncii si alte date coroborative legate de pregatirea femeilor, ca sa fie un studiu just
va multumec mult pentru indrumare! sigur imi va fi de mare folos:D
@masayoshi,

Nu este vorba despre o lucrare de cercetare ,mai curand utilizatoarea are nevoie de ceva bibliografie si cazuistica pt. a-si construi dizertatia pe tema aleasa...
Cat despre fenomenul discriminarii femeii,tratati chestiunea destul de simplist ,nu este nicio iluzie,in realitate chiar exista!

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii cielodellasera cielodellasera Buna ziua si Jristos a inviat! As dori sa aflu si eu, va rog, care sunt reglementarile adoptate recent la nivel european dar si in celelalte state ale lumii ... (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala la locul de munca Ana_dana Ana_dana Problema mea este ca seful meu ma hartuieste moral la locul de munca. Mai exact, pune presiune pe mine sa ma mut in alt departament, chiar imi aduce la ... (vezi toată discuția)