avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Consultarea raportului de expertiza in arhiva instantei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Consultarea raportului de expertiza in arhiva instantei

Am deschis o actiune de rectificare TP..
Instanta a considerat necesara o expertiza topo.
Am platit onorariul provizoriu si dupa mai multe tergiversari (sunt la al 6-lea termen), in sfarsit , expertul a depus raportul de expertiza in instanta.
Intre timp o alta persoana a deschis o actiune de anulare partiala a aceluiasi TP.
La primul termen, la solicitarea avocatului acuzarii, s-a hotarat conexarea celor doua actiuni . Eu am solicitat amanare cauzei pentru pregatirea apararii. Pentru aceasta mi-ar fi strict necesara consultarea raportului de expertiza. Numai ca functionara de la arhiva judecatoriei refuza sa-mi dea pentru studiu acest raport, motivand ca nu are voie si spunandu-mi ca voi primi un exemplar la urmatorul termen. Procedeaza corect? Daca nu, ce demersuri ar trebui sa fac pentru a putea sa consult acest raport de expertiza topo?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:24, 18 Octombrie 2012
Cereti la arhiva dosarul pentru studiu. Nu mai mentionati nimic in legatura cu raportul de expertiza. Poate ca asa veti reusi sa cititi raportul.
In mod normal, de la arhiva ar fi trebuit sa va dea, sub semnatura de primire, un exemplar al raportului de expertiza, mai ales ca, in aceasta varianta, ati fi facut un pas in solutionarea dosarelor. Altfel, veti fi obligat sa cereti un nou termen pentru a lua cunostinta de continutul raportului.
daca raportul se afla atasat in dosar aveti dretul sa solicitati dorarul spre consultare, daca sunteti parte in acesta, altfel la termenul de judecata din dosarul dvs.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Mihail nelu Ciobanu, Avocat
Multumesc. Sigur ca sunt parte. Sunt reclamant.
Am obtinut dosarul pentru studiu dar desi la registratura apare ca raportul de expertiza a intrat in data de 03.05.2012, la dosar nu se regaseste atasat. Unde poate fi?
Este posibil ca raportul de expertiza sa fie retinut de catre judecator si veti primi un exemplar la termenul urmator.

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo cu nabadai gabi_75 gabi_75 Am un dosar avand ca obiect ,,uzucapiune\". S-au administrat toate probele si s-a ajuns la expertiza topo care s-a efectuat dar cu foarte multe discrepante. ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raport expertiza topo zuzumama zuzumama Buna ziua.Referitor la raspunsul la obiectiunile raportului de expertiza luni 28 martie este al treilea termen la care nu a trimis nici un raspuns expertul ... (vezi toată discuția)