avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plantare pomi la o distanta foarte mica de zidul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plantare pomi la o distanta foarte mica de zidul despartitor al casei

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda, carei institutii ma pot adresa, in cazul in care vecinul meu incalca prevederile art. 613 din Codul Civil, referitor la distanta minima pentru arbori (Distanta minima pentru arbori Art. 613
(1) In lipsa unor dispozitii cuprinse in lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie saditi la o distanta de cel putin 2 metri de linia de hotar, cu exceptia acelora mai mici de 2 metri, a plantatiilor si a gardurilor vii.
(2) In caz de nerespectare a distantei, proprietarul vecin este indreptatit sa ceara scoaterea ori, dupa caz, taierea, la inaltimea cuvenita, a arborilor, plantatiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.) prin plantarea mai multor pomi fructiferi la o distanta mai mica de jumatate de metru de zidul despartitor al casei, avand in vedere ca nu se poate ajunge la o intelegere pe cale amiabila.
Va multumesc anticipat pentru rapuns.

Alte discuții în legătură

Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)