avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Model somaþie OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Model somaþie OSIM

Buna ziua va rog sa-mi ziceti un model se somatie pe care eu trebuie sa-l trimit la mai multe persoane dat fiind faptul ca eu am un certificat de la osim prin care am inregistrat un desen. Multumesc
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 18:57, 8 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
da, asta e o somatie de plata, mie mi-a zis cineva ca trebuie mai simplu... multumesc
Nu exista un model standard, formulati efectiv o somatie aratand ca dvs. sunteti proprietarul desenului mentionand documentul in baza caruia l-ati inregistrat la O.S.I.M.
da asa mi s-a mai zis dar nu mi-a schitat nimeni un model dupa care sa ma iau, daca stiti va rog,,,
Catre ....
Subsemnatul ... (dvs., cu datele de identificare) ..., avand in vedere folosirea de catre dvs. a desenului reprezentand ......, cu ocazia ..... (scrieti in ce context ati constatat folosirea), va formulez prezenta somatie prin care va invederez ca desenul imi apartine in totalitate, fiind creatia mea exclusiva si care in baza .....(mentionati documentul de inregistrare la OSIM) a fost inregistrat la O.S.I.M.
Va notific ca in cazul in care veti continua folosirea neautorizata a desenului imi rezerv dreptul de a ma adresa instantelor judecatoresti solicitand daune in acest sens.
data, semnatura.

Mentionez ca este o forma orientativa.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pierdere drepturi osim Pixelut Pixelut Cu ani in urma am inregistrat la OSIM un model industrial, primind in acest sens si un certificat. Datorita neplatii taxelor de intretinere am fost decazut ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi andreipitesteanu andreipitesteanu În urmă cu ceva timp am inventat un personaj de desen animat. Am fost sfătuit să-l înregistrez la OSIM ca desen sau model industrial. Singura problemă ar ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)