avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

CINE MA POATE SFATUI CUM POT DEMISIOONA FARA A MAI RESPECTA PREAVIZUL DE 15 ZILE? EXISTA SITUATII?
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:41, 10 Decembrie 2008
In urmatoarele situatii :
1. incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
2. in cazul demisiei - art.79 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
3. in cazul demisie - art.79 alin.7 C.mun. - Contractul individual de munca inceteaza la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Doar angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz, deci este necesar acordul si semnatura acestuia pe cererea dvs. Daca angajatorul nu accepta, va trebui sa efectuati preavizul.
Articolele de incetare a contractului de munca din initiativa angajatului sunt mentionate mai sus de elis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Demisie Subsemnata Subsemnata Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)