avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC?

Buna ziua,
Lucrez la o firm din data de 24noiembrie 2011 ,am ramas insarcinata si data probabila a nasteri este 24decembri2012!
Intrebarea este pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:38, 19 Iunie 2012
da

Trebuie sa aveti 12 luni cotizat in ultimul an,deci dvs pe 24 noiembrie faceti 1 an de munca neantrerupt,si e bine asa,puteti sa nasteti in orice zi dupa 1 decembrie
Nu va faceti griji.
Felicitari ptr ca veti deveni mamica!
Va multumesc frumos de raspuns,banuiam ca e asa dar nu eram sigura si daca intru in prenatal la inceputul lui noiembrie?
Tarzan2012 a scris:

da

Trebuie sa aveti 12 luni cotizat in ultimul an,deci dvs pe 24 noiembrie faceti 1 an de munca neantrerupt,si e bine asa,puteti sa nasteti in orice zi dupa 1 decembrie
Nu va faceti griji.
Felicitari ptr ca veti deveni mamica!

Despre ce cotizatie vorbiti?
Trebuie sa realizeze timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri
din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit sau alte conditii prevazute in art.2 alin.5 din OUG 111/2010.

@onutza1988:
Puteti intra linistita in prenatal.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Am intrebat pentru ca am vorbit cu cineva din firma si mi-a spus ca daca intru in prenatal inainte de 24 noiembrie ,pierd indemnizatia pentru cresterea copilului ca nu as mai face un an de cand sunt angajata????
Ce parere aveti!
Multumesc ffrumos!
Art.2 alin. 5 lit.c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Prenatalul este un concediu medical/de maternitate.

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie in timpul concediului de maternitate Arabellla Arabellla Sunt in CCC cu copilul 1. Vreau sa stiu daca beneficiez de stimulent in urmatoarea situatie: - ma intorc la lucru cu 60 de zile inainte de 2 ani ai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc andreearicu andreearicu Buna ziua, M-ar interesa,va rog frumos,daca ati putea sa ma lamuriti in 2 probleme: Daca eu lucrez continuu de 7 luni,pot sa plec in concediu de risc ... (vezi toată discuția)