avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata taxei vamale in caz de dauna totala !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata taxei vamale in caz de dauna totala !

In anul 2005 am achizitionat prin firma de leasing di-bas auto un chevrolet kalos.In urma cu 3 luni mi.a fost lovita masina(nu a fost vina mea).A fost declarata ca fiind dauna totala.La sfarsitul contractului de leasing se prevede ca eu sa platesc 600 Eur taxele vamale.Cei de la Chevrolet Di-bas imi cer 3000 Eur sustinand ca la sfarsitul contractului de leasing in cazul unei daune totale aceasta ar fi suma pe care eu trebuie sa o achit.Ma poate lamurii cineva cu niste raspunsuri?Multumesc
Cel mai recent răspuns: j0nny79 , utilizator 11:32, 29 Ianuarie 2009
Eu stiu ca asigurarea CASCO ofera despagubiri pentru daune, fie ea si totala.
Ar trebui sa iti dea masina o noua.

In contract ce scrie ca se intimpla in caz de dauna totala?
Asigurarea casco ce spune?

Alberto Kurtyan
Asigurarea Casco a incetat in luna Mai fara a fi anuntata de catre Di-Bas Auto ( firma de leasing) care pana acum aveau grija sa ma sune cu 1-2 saptamani sa.mi reaminteasca sa platesc casco.De data aceasta nu s.a mai intamplat si asigurarea casco in momentul producerii accidentului nu mai era valabila.
Iar in cazul daunei totale in contractul de leasing precizeaza ca la evaluearea daunei totale se incheie plata ratelor de leasing fara a se preciza daca se mai plateste valoarea taxelor vamale + valoarea reziduala.
Se pare ca nu stie nimeni despre aceasta taxa vamala care se plateste la valoarea integrala !
Si eu sunt in aceeasi situatie diferenta este ca eu am asigurare casco ... Imi poti spune cum s-a solutionat cazul tau..
Multumesc frumos!
O sa iti raspund eu ...in cazul in care ai dauna totala la o masina care este obiectul unui contract de leasing se incheie vama ca si cum ai fi cumparat-o cu bani jos adica la valoarea integrala ... suma pe care ti-o imputa tie chiar daca nu este trecuta nicaieri in contract si nici nu ti-a spus vreodata ca ai putea pati asa ceva ... ei se disculpa ca in contract scrie ca trebuie sa platesti taxele conform legii ... deci in concluzie ...#-o
DACA AVETI MASINA CARE ARE TAXE VAMALE IN LEASING AVETI GRIJA SA NU FIE DECLARATA DAUNA TOTALA....SAU CEL PUTIN NU PANA NU INCHEI CONTRACTUL DE LEASING...
CEL PUTIN ASA ESTE LA DIBAS AUTO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing vetel vetel am un autoturism Chevrolet Aveoluat in leasing,declarat de curand dauna totala de catre BCR Asigurari!in mod normal..asigurarile platesc firmei de leasing ... (vezi toată discuția)
Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Contract leasing + taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi MrBFB MrBFB Buna, Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am ... (vezi toată discuția)